Kilencgyerekes családapa a chilei Trump

baloldali

José Antonio Kast konzervatív politikus nyerte most vasárnap a chilei elnökválasztás első fordulóját. A politikus december 19-én a baloldali összefogás jelöltjével, Gabriel Borickal küzd meg.

Az 55 esztendős Antonio Kast német katolikus családból származik. Kilenc gyermek édesapja, és politikusként fontosnak tartja a magzati élet, a hagyományos házasság és a szülők jogainak védelmét. Tagja a katolikus Schoenstatt mozgalomnak is, amelyet 1914-ben alapítottak Németországban. A 2010-es években már aktívan politizált, 2019-ben saját pártot alapított.

Korábban, 2017-ben, függetlenként már indult az elnöki posztért, de akkor mindössze a szavazatok 6 százalékát sikerült megszereznie. Most, a 2021-es választások első fordulójában a szavazatok 28 százalékával maga mögé utasította a baloldali koalíció képviselőjét, aki 25 százalékos támogatottságot szerzett. A harmadik legnépszerűbb jelölt, Franco Parisi haza se utazott az országba a választások idejére. Konzervatív látásmódja miatt kritikusai a „chilei Trumpnak” is nevezik.

Kast programja három pilléren alapul, melyek a szabadság, a hagyományos család és a törvényes rend védelme. Emellett Kast ismert jólneveltségéről és arról, hogy tisztelettel bánik ellenfeleivel és kritikusaival. Az első dolog, amit győzelme után, egy késő esti sajtótájékoztatón mondott, a következő volt: „Először is köszönöm Istennek, hogy ez egy ilyen békés nap volt… Másodszor köszönök mindent a családomnak, a feleségemnek és a gyerekeimnek.”

Forrás: CNA

Kiemelt képünk forrása José Antonio Kast hivatalos Facebook-oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre