Látványos videón az Ország Karácsonyfájának felállítása

Hétfőn kora reggel megérkezett az Országház elé az Ország Karácsonyfája. A 18 méteres fenyő felállítása látványos manőver volt – amint az a Vasárnap fotóriporterének videóján és képein is jól látható.

A hét első napjának reggelén – a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével – megérkezett a Kossuth térre az Ország Karácsonyfája. A 18 méter magas, mintegy 70 centiméteres törzsátmérőjű, 6-8 tonnás ezüstfenyő eddig egy Veszprém megyei családi ház kertjét díszítette.

A fát egy 130 centiméter magas, 103 centiméter széles, 36 centiméter mély, háromdimenziós hatású, 25 kilogramm súlyú, nyolcágú csillag alakú, meleg fehér fényű világító csúcsdísz ékesíti. A díszítéshez – a korábbi évekhez hasonlóan – 2500 folyóméter fényfüzért használnak, 16 ezer darab színes LED-izzóval. A szokásoknak megfelelően a fa mellé kerül a betlehemi jászol, mely december 24-én egészül ki a Kisjézussal.

A Kossuth tér és a karácsonyfa teljes díszkivilágítása advent első napjától, azaz e hét vasárnapjától látható.

Az Ország Karácsonyfája adventtől vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret, lebontását követően pedig a faanyagot – tűzifaként – rászorulóknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala.

Az impozáns fenyőt speciális szerkezet tartja: a Kossuth tér megújulásakor egy állandó, földbe süllyesztett foglalat kapott helyet a burkolatban a délnyugati oldalon, amelynek hevedercsatlakozói a fát erős szélben is biztosan tartják.

A képre kattintva galéria nyílik!

Fotó és videó: Szennyes Krisztián / Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!