Hárman veszítették életüket a terrortámadásban

Egy helyi rendőr, Abdifatah Hassan elmondása szerint az autóba rejtett bomba éppen akkor robbant fel, amikor egy, a Afrikai Unió szomáliai missziója (AMISOM) tagjait szállító konvoj melléért. „Azt nem tudjuk, az AMISOM tagjai között vannak-e halálos áldozatok” – mondta a rendőr.

A robbantás után nem sokkal az al-Kaidához köthető al-Shabaab terrorszervezet magára vállalta a támadást. Közölték, a támadás célzottan azok ellen az amerikaiak ellen irányult, akik a Pacific Architects védelmi cégnek dolgoznak. A cég tagjai szintén az AMISOM konvojában utaztak a robbanás időpontjában.

Az al-Shaabab nevének jelentése „A fiatalság”. Az al-Kaidához kapcsolódó terrorszervezet nyílt célja egy Iszlám Állam létrehozása Szomáliában, amelynek eléréséhez semmitől sem riadnak vissza. A nemzetközi katonai összefogás ellenére, amely Szomália védelmében jött létre, az al-Shabaab mára a világ egyik legerősebb katonai terrorszervezete, az ország egyes déli részei már most a terrorszervezet irányítása alatt állnak.

A szervezet erőszakos terjeszkedése miatt Szomália mára már az egyik legveszélyesebb ország a keresztények számára, ahol az egyházak csak titokban működhetnek. A keresztények a lakosság kevesebb, mint egy százalékát teszik ki, és a keresztény hitre való áttérés egyet jelent a biztos halállal. Ennek ellenére, Szomáliában még mindig vannak, akik kitartanak hitük mellett, és nem rettenek vissza az al-Shabaab fenyegetéseitől.

Forrás: ICC


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb