Márki-Zay Péter csak annyira katolikus, mint Joe Biden

Márki-Zay Péter éppúgy jámbor katolikusnak vallja magát, mint Joe Biden, és ugyanúgy nyilvánosan támogatja a homoszexuálisok házasságát és az abortuszt – írja a Life Site News angol nyelvű életvédő portál szerzője „The ‘Catholic moderate’ challenging Viktor Orbán is really a pro-LGBT globalist puppet like Biden”, azaz „Orbán Viktor 'visszafogottan katolikus' kihívója valójában egy LMBT-párti globalista báb, akárcsak Biden” című cikkében.

Márki-Zay ellentmondássosága

Márki-Zay a következőképpen nyilatkozott a sajtónak: „A világi állam híve vagyok, ahol mindenkinek azonos jogai vannak.” Természetesen nem a magzatok jogaira vagy a gyermekek azon jogára gondolt, hogy azoknak anyjuk és apjuk legyen – írja a mértékadó életvédő portál szerzője. Felidézi, hogy a néhány évig Amerikában élő Márki-Zay – Bidenhez hasonlóan – Barack Obama és Hillary Clinton híve. Részt vett Obama kampánygyűlésein és még egy Hillary Clinton által aláírt baseball sapkát is kapott… A magyarországi ellenzék miniszterelnök-jelöltje tehát egyértelműen az amerikai demokraták abortusz-, LMBTQ- és bevándorláspárti platformját tekinti követendőnek.

Számos külföldi és hazai elemző is felhívja a figyelmet Márki-Zay képmutatására: „konzervatív katolikusnak” vallja magát, miközben egy baloldali, liberális koalíciót képvisel a következő választáson.

A közelmúltban tartott, a DK-s Dobrev Klárával folytatott előválasztási vitán ígérte meg egy baloldali, zöld és liberális platformú kormány felállítását. Azt is kijelentette, hogy „szó sincs arról, hogy konzervatív kormány alakuljon Magyarországon” az ő vezetésével. A lap azt is kiemelte, hogy paradox módon ezzel párhuzamosan erősen próbál kialakítani magáról egy katolikus, konzervatív és centrista képet annak érdekében, hogy rávegye a mérsékelt bizonytalanokat, de még a konzervatívokat is a kormányváltásra.

A tettek beszélnek, nem a szavak

2019-ben Márki-Zay Péter azért utazott az Egyesült Államokba, hogy a Demokrata Párttal és Soros által támogatott civil szervezetekkel közösen lépjen fel a külügyminisztériumban azért, hogy az segítséget nyújtson Orbán Viktor ellenfeleinek – írja cikkében a szerző –, Márki-Zay még azt is bevallotta, hogy sikeresen lobbizott a Szabad Európa Rádió „újraindításáért” is. A kommunizmus idején az elnyomottaknak oldalán álló rádió azonban ma már a baloldaliak szócsöve, amerikai pénzügyi forrásokból támadja Orbán Viktor kormányát.

Mindenezek fényében Márki-Zay Péter egyre inkább egy baloldali globalista-aktivista, könnyen befolyásolható és irányítható ember benyomását kelti, nem csak Magyarországon, de külföldön is.

Az oldal arra is felhívta a figyelmet, hogy a legtöbb párt, amellyel a politikus koalícióban áll, támogatja a homoszexuálisok házasságát, a gyerekek LMBTQ-érzékenyítését és az abortuszt. Sőt, közülük néhányan még az egyház támogatását is megvonnák – idézi fel a szerző.

Az eredeti írás itt olvasható.

Kiemelt képünkön: Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely, és Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere látható a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre