A Planned Parenthood a katolikus fiatalok pénzét is akarja

Planned

A Planned Parenthoodnak gyűjtöttek adományt az egyesült államokbeli Loyola Marymount katolikus egyetemen. Az oktatási intézmény egyik hallgatója, Megan Glaudini felháborodott azon, hogy az intézmény beengedte az abortuszcéget, és válaszul életpárti rózsafüzér-imádságot szervezett a kampuszon.

November 5-én a Loyola Marymount katolikus egyetemen aktív Women in Politics diákszervezet adománygyűjtést tartott a kampuszon a Planned Parenthood, amerikai abortuszklinika javára. Bár az intézmény vezetősége utólag elhatárolódott a szervezet tevékenységétől, engedélyt adott az abortuszpárti esemény megszervezésére.

Miután az intézmény hivatalosan bejelentette az adománygyűjtő akciót, a RenewLMU (Újítsuk meg a Loyola Marymount Egyetemet) nevű szervezet petíciót indított, hogy mondják le az eseményt. A petíciót 1800-an írták alá, az intézmény elnöke, Timothy Law Snyder azonban nem tett eleget a kérésnek. A petíciót elindító Samantha Stephen azt nyilatkozta a Catholic News Agencynek:

„Egy katolikus egyetemnek a katolikus tanítást kéne jutalmaznia és védenie, amelynek középpontjában az emberi élet értéke áll”.

Egy fiatal lány bátor kiállása

A petíció sikertelensége után az egyetem egyik hallgatója, Megan Glaudini úgy érezte, valamit mindenképp tennie kell a magzati élet védelmében.

„Miután megtudtam, hogy a Planned Parenthoodnak terveznek adományt gyűjteni a kampuszon, először felháborodtam. Csalódottságat éreztem, amiért az egyetem ezt engedélyezte”, nyilatkozta a Catholic News Agencynek november 6-án.

“Időbe telt, mire kitaláltam, pontosan mit akarok csinálni, amivel megszólíthatom az embereket. Nagyon elkötelezett voltam, és mindenképp tenni akartam valamit” – nyilatkozta.

Ez a „valami” pedig az volt, hogy újraindította az egyetemen korábban működő VITA életpárti csoportot, és közös rózsafűzér-imádságot szervezett a kampuszon. Az imádság két nappal a Planned Parenthood adománygyűjtő akciója előtt került megrendezésre.

A lány elmesélte, hogy rengetegen fogadták hálásan a kezdeményezését. Úgy érezték, a katolikusok egyre inkább kisebbségben vannak az egyetemen, és visszaszorulásukkal a katolikus értékek is kevesebb figyelmet kapnak. A résztvevő tanárok és diákok megköszönték Megan-nak a szervezést, és azt mondták, jó látni, hogy vannak mások is, akik hozzájuk hasonlóan gondolkodnak.

A tanárok és az egyetem dolgozói azt mondták, jól esett nekik, hogy megszerveztük az eseményt. Előtte azt gondolták, a katolikus diákokat egyáltalán nem zavarja a Planned Parenthood adománygyűjtése, de mi bebizonyítottuk, hogy rosszul látták – idézte fel Megan.

Forrás: Catholic News Agency

Kiemelt képünkön Megan Glaudini és az imádság résztvevői láthtók a Loyola Marymount egyetem kampuszán. Forrás: Catholic News Agency.

Iratkozzon fel hírlevelünkre