Nyáron ismét megtartják a Kurultajt Bugacon

A Magyar Turán Szövetség augusztus 12-e és 14-e között ismét megrendezi a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, a Kurultajt a Bács-Kiskun megyei Bugacon - közölték a szervezők.

A Kurultaj a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket, és mára olyan összekötő kapoccsá vált, amely az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja – írják. A tájékoztatás szerint a magyarokkal rokon keleti népek kulturális találkozója – a sztyeppei lovas-nomád népekkel való rokonság révén – egy nagy törzsi gyűlés is egyben.

A Turán Szövetség hívására száznál több csapat érkezik majd Bugacra, ahol képviseltetik magukat Erdély, Kárpátalja, a Felvidék és a Délvidék hagyományőrzői is.

A már több mint tízéves múltra visszatekintő magyar törzsi gyűlésre a szervezők tradicionális seregszemlével, harci bemutatókkal, lovas versenyekkel és lovas vetélkedőkkel, íjász programokkal, a magyar, hun, avar örökséget bemutató kiállításokkal, illetve népzenei rendezvényekkel készülnek. Emellett hatalmas jurtatábor épül, továbbá kézműves bemutatók és vásár, gyermekprogramok és tudományos ismeretterjesztő előadások is színesítik majd a kínálatot.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön a Kurultaj harcosainak jelenete látható a Lovas Világkupa versenysorozat gálájaként megrendezett Arany ló legendája show-n a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 30-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre!