Áramszünetek lehetnek Nyugat-Európában, Magyarországot ez nem fenyegeti

Áramszünetek fenyegetnek Nyugat-Európában - írta a Magyar Nemzet a Goldman Sachs amerikai befektetési bank és pénzügyi szolgáltatót idézve.

A cikk szerint elképzelhető, hogy Nyugat-Európában korlátozni fogják a gázfogyasztást, vagy újabb áremelések lesznek a télen.

„Miközben Európa-szerte nem ritka, hogy a lakosságra terhelik a szolgáltatók az egekbe szökött nagykereskedelmi árakat, addig Magyarországon a rezsicsökkentés eredményeként az egyetemes szolgáltatásban a villamos energia és a földgáz árát jogszabályok rögzítik tartósan a legalacsonyabbak között” – írta a lap.

Az újság közölte: október közepén mintegy 5 310 millió köbméter gáz volt a magyar tárolókban. Ez meghaladja a kapacitás 84 százalékát és megfelel az elmúlt tíz év átlagának.

Biztosított a folyamatos vezetékes ellátás is az október 1-jén életbe lépett, 15 évre szóló, a Gazprommal kötött földgázszállítási szerződés alapján, amelybe a korábbinál alacsonyabb árszabás került – írták.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön nagyfeszültségű elektromos távvezetékek láthatók Paks határában 2018. június 22-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre