Márki-Zay nem true keresztény, hanem az agymosás eredménye

Kis rémülettel figyeltem azt a videót, amit a 444 készített Márki-Zay fiataljairól. Tudják, mostantól a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak ifjúsági szervezete is van. Ezzel amúgy nincs gond. A rémületem sem annak szólt, hogy különösebben megijedtem volna a lehetőségtől, hogy majd az utcán vonulnak Márki-Zay nevét üvöltve.

Rémületes, mert itt van egy nemzedék, amelynek számos képviselője egyszerűen ostoba a közéleti történésekhez. Ezt pedig büszkén fel is vállalja.

Forrás: 444.hu

Azért mondom ezt, mert ilyen eddig nem volt, legalábbis nem ilyen mértékben. Ámde az a korlátlan agymosás, ami a közösségi oldalak világával elindult, teljesen új helyzetet teremtett. Mint az atomenergia: a legtisztább erőforrásként lehet használni, de százezreket is elpusztíthat.

Hadd tegyem hozzá gyorsan, ez a generáció egyáltalán nem menthetetlen és a számos kitétel nem a többséget jeleníti meg. Példának okáért ebben a generációban is kényelmes többsége van a normalitást hirdető pártoknak.

Azt viszont tartom, hogy náluk jelent meg elsőre egy olyan szintű elbutulás a politikum felé, egyben szörnyű befolyásolhatóság, ami újdonság. Nekünk egyszerűen szerencsénk volt, mert jóval kevésbé hatékony eszközökkel tudták csak mosni az agyunkat.

Az egy dolog, hogy ők 2847. alkalommal is elhiszik, hogy a Tiszta Kezek™️ rendet raknak. Ezt 1990 óta beadják millióknak, választásról választásra, nyilván erre be lehet őket is rántani. Persze, Márki-Zay majd mindenről dönt. Hogyne, Gyurcsány ellenében, akinek a legerősebb ellenzéki frakciója lesz. Nyilvánvaló, hiszen keresztény, mert azt mondta, meg most már hivatásos Jó Ember™️ is.

Elmondom, hogyan működik ez, hogyan is alakítják ezeket a fiatalokat, akik aztán szabadon bevethetőek Karácsony vagy Márki-Zay mellett. Ahogy éppen az élcsapat dönt.

Felépítenek független, szórakoztató arcokat, akik jelentős részben a popkulturális térből merítenek muníciót. Látunk erre számos példát, mondjuk VV Zsoltit és a kanapéját, Fókusz-csoport, Pottyondi etc. Jó menedzseléssel és ügyes tartalmakkal egyre nagyobbak lesznek. Aztán finoman és óvatosan elkezdenek politikai üzeneteket megjeleníteni. Mivel a közönség túlnyomó része soha, sehol nem fogyaszt közéleti tartalmakat, nem lesz számukra feltűnő se a sarkítás, se a túlzás. Ezt a közönséget alapvetően politikai csatornákkal nem is lehetne elérni.

Nem néznek máshol konkrétan politikát, így egyértelműnek veszik a megjelent infókat és az idő előrehaladtával egyre nyilvánvalóbban meg lehet mutatni, miről is szólt valójában a sztori.

Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Az eredmény a csillogó szemekkel true keresztényező, váteszi lendülettel érkező fiatalokban látható, az említett videóban. Illetve sok tízezer további gyerekben, akiket megtéveszthetnek, hülyeségekkel tömhetnek, minimum is elbizonytalaníthatnak.

A kezdetektől fogva ez a cél.

 


A Vélemény rovatban olvasható írások, valamint interjúalanyaink véleménye nem feltétlenül tükrözi a Vasarnap.hu szerkesztőségének álláspontját.

Iratkozzon fel hírlevelünkre