Diákjai zaklatják az egyetemi oktatót, amiért nem ért egyet a genderelmélettel

transzgender

Brit egyetemi professzort zaklatnak diákjai, amiért könyvében megkérdőjelezi a társadalmi nem biológiai nemhez viszonyított felsőbbrendűségét.

A Valeurs Actuelles konzervatív francia híroldal október 10-én osztotta meg a Sussex Egyetem professzorának, Kathleen Stocknak történetét, akit diákjai azért zaklatnak, mert filozófiai tanulmányában leírta, nem ért egyet a genderelmélettel.

Stock tanulmányában csupán annyit írt, hogy szerinte az ember genderidentitása nem írja felül az ember biológiai nemét, és ez előbbi társadalmilag nem lehet elfogadottabb. Ezt a kijelentést sokan a transzszexualitás megkérdőjelezéseként és transzfóbiaként értelmezték, és ezért indítottak lejárató kampányt a tanárnő ellen. A diákok azonban nem álltak meg a verbális bántalmazásnál és kiközösítésnél. Egy alkalommal például Stock matricákat talált az épületre ragasztva, amelyben az irodája is volt. A matricák a következőt hirdették: „A transzfób sz*ar, ami Kathleen Stock száján kijön.”

Az eset odáig fajult, hogy a tanárnőt az intézmény területén mindenhová testőrök kísérik.

A szélsőséges diákok az egyetemen kívül, a közösségi oldalakon is támadják az oktatót, aki, bár az egyetemen az emberjogi egyenlőségi bizottság elnökének támogatását élvezi, már komolyan fontolgatja felmondását.

Forrás: Valeurs Actuelles

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Iratkozzon fel hírlevelünkre