George Clooney nem politizál, de…

A hatvanéves George Clooney sok hollywoodi színészhez hasonlóan egyre aktívabban vesz részt a politizálásban. Nemrég például a magyar kormányt bírálta.

Ahogy annak idején a Vasárnap.hu is megírta, Clooney egy, a CNN-nek adott interjúban  új netflixes filmjét igyekezett reklámozni. Ahelyett azonban, hogy saját szakterületéről, a filmezésről beszélt volna, Clooney elmondta, hogy a mozijában megjelenített negatív figurákhoz mások mellett a magyar miniszterelnököt vette példaként. Tájékozatlanságáról tanúbizonyságot téve hozzátette, hátha maradt még olyan amerikai, aki nem rettent meg a magyar miniszterelnök kegyetlenkedéseitől: „ha a világ mostani folyamatai nem változnak, pár évtized múlva az egész bolygót ilyen gonosz figurák uralhatják.”

Most vasárnap a BBC-nek nyilatkozott, ismét abból a célból, hogy legújabb filmjét reklámozza, de a politizálást most sem sikerült kikerülnie. Ez alkalommal nem távoli országok általa nem ismert vezetőit szidalmazta, hanem saját elnöke népszerűsége miatti aggodalmát fejezte ki. Joe Biden ugyanis mióta megkezdte elnöki működését, rohamosan veszít népszerűségéből. Ahogy a V4NA is megírta, a Quinnipiac egyetem legújabb felmérése szerint Biden elnök támogatottsága 38 százalékra csökkent, és az amerikai választópolgárok 53 százaléka elégedetlen Biden eddigi munkájával. Bár a járványhelyzet kezelésével kapcsolatban a többség nem kritizálja Biden intézkedéseit, gazdasági, kül- és belpolitikai tevékenységével sokan egyáltalán nincsenek megelégedve.

Clooney régóta komoly támogatója az idős elnöknek, és a BBC-nek elmondta, hogy Bidennek nincs könnyű dolga, mivel Amerika még mindig nem tért magához a Trump által okozott károk után.

„Rengeteg mindent kell helyrehozni és kijavítani, ami sok időbe fog telni” – mondta. Trumptól egyébként nagyon tart Hollywood szépfiúja. Most is igyekezett csökkenteni a volt elnök népszerűségét, felfedve a BBC közönsége előtt, hogy már régebb óta ismeri Trumpot, akinek mindig nagyon tetszettek a csinos lányok, és ezért komolytalannak tartja őt.

Arra a kérdésre, hogy gondolkodik-e politikai karrierben egyszerűen azt válaszolta: „nem, mert szép életet szeretnék.”

Clooney nemcsak tájékozatlan, de következetlen is…

Forrás: Clickorlando.com

Kiemelt képünk forrása: MTI/EPA/COMPIC/Kimmo Brandt

'Fel a tetejéhez' gomb