Rengeteg gyermek iskolakezdésében segített a Katolikus Karitász

Közel tízezer gyereket támogatott idén a Katolikus Karitász a Legyen öröm az iskolakezdés akció keretében.

A szervezet csütörtöki, MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a diákok iskolatáskát, tolltartót, füzeteket, ruhát, de akár komplett számítógépet is kaptak. Az augusztusban indított gyűjtés mellett a Katolikus Karitász országos központja saját forrásból 20 millió forint értékben, a segélyszervezet egyházmegyei központjai több mint 17 millió forint értékben nyújtottak iskolakezdési támogatást utalvány formájában.

A helyi karitász szervezetek önkéntesei országszerte több mint 800 településen látogattak meg nélkülöző családokat, akik a tanszerek mellett élelmiszercsomagokat is kaptak.

A Katolikus Karitász határon túli magyar településeken is támogatott diákokat. Mint írták, a segélyszervezet szeretné a szülőföldjükön maradó, a magyar nyelvet és kultúrát őrző családok gyermekeinek is megkönnyíteni az iskolakezdést, ezért a szórványban élő önkéntesek segítségével külön támogatta azokat, akik magyar nyelvű osztályban vagy iskolában kezdték a tanévet.

Az akció gyűjtési időszaka szeptember 15-én lezárult, de a családok támogatása tovább folytatódik, hiszen a tanév első hónapjaiban még sokaknak nincs meg minden felszerelése – tették hozzá, megköszönve a felajánlott támogatást az adakozóknak.

(MTI)

Kiemelt kép forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre