Biden átaludta a történelmi jelentőségű űrutazást

Elon Musk Twitter-bejegyzése szerint Joe Biden elnök azért nem reagált semmit a Space X történelmi jelentőségű űrutazására, mert még mindig alszik.

Múlt hét szerdán indult Föld körüli útjára Elon Musk űrcégének, a Space X-nek Inspiration4 elnevezésű küldetése. A háromnapos űrprogram történelmi jelentőséggel bír, mivel ez az első Föld körüli űrutazás, amelynek keretében nem profi űrhajósokat, hanem gazdag turistákat lőttek ki a világűrbe. Az utazás egyik fő célja az volt, hogy rákbeteg gyerekek gyógyulására gyűjtsenek pénzadományt.

Az űrkapszula felszállását követően Musk riválisai és sok közszereplő is gratulált az amerikai milliárdosnak a történelmi jelentőségű eredményhez, a jelek szerint csupán egyvalaki figyelmét kerülték el a történések.

Twitter-oldalán egyik követője felhívta Elon Musk figyelmét arra, hogy az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden nem reagált semmit a jelentős eseményre, amely több szempontból is korszakalkotónak számít. (Többek között például az első fekete női űrhajós, illetve egy rákból felgyógyult nő is tagja volt a négyfős legénységnek).

Musk hozzászólásban mindössze annyit reagált: „Még alszik”, utalva ezzel az elnök „Sleepy Joe” (Álmos Joe) becenevére, amelyet még Donald Trump volt elnök adott neki.

Forrás: RT.com

Kiemelt képunk forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre!