Azért kampányolnak, hogy ne csökkenjen tovább az abortuszok száma

Abortuszt népszerűsítő kutatást és kampányt indít a kanadai szövetségi kormány New Brunswick tartományban miután nyilvánosságra került, hogy az elmúlt öt évben húsz százalékkal csökkent a végrehajtott terhességmegszakítások száma – közölte a Magyar Hírlap.

„Patty Hajdu egészségügyi miniszter bejelentése szerint 366 ezer dollárt fognak költeni arra, hogy megtudják, mi okozta az abortuszok számának csökkenését, valamint hogy propagálják a terhességek megszakítását”– írja a hírportál. Az összeggel egy – a támogatások és az érdeklődés hiánya miatt – csőd szélén álló abortuszklinika fogja megkapni.

A fejlett országokat jellemző negatív demográfiai mutatók korában talán csak Justin Trudeau az egyetlen olyan vezető, aki nem örül annak, hogy kevesebb gyermeket gyilkolnak meg magzatkorban.

„A miniszter szerint növelni kell a hozzáférést az ilyen beavatkozásokhoz, valamint elfogadhatatlannak nevezte azt a helyzetet, hogy a nők ne férjenek hozzá a szükséges orvosi beavatkozáshoz”– közli a Hírlap, ám arról nincs információ, hogy az egészségügyi miniszter pontosan mihez tartja szükségesnek ezt az „orvosi beavatkozást”.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre