Kislányt zaklatott a vonaton, de a szlovák hatóság szabadon engedte – videó

Még júliusban felzaklatta a kedélyeket Szlovákiában, amikor egy férfi a vonaton egy kiskorú lány előtt maszturbált. Az esetről videófelvétel is készült, a rendőrség a sajtó kérésére kezdett foglalkozni az üggyel. Hétfőn bejelentették, hogy elfogták a 35 éves elkövetőt - aki szabadlábon védekezhet.

A szlovák hatóság hétfőn a közösségi médiában bejelentette, hogy vádat emelt a 35 éves, Nagytapolcsányi járásból származó Lukáš O. ellen, aki egy kislány előtt maszturbált a Pozsonyba tartó vonaton. Az eset nagy felháborodást keltett, miután a történtekről készült videó elterjedt az interneten.

A szatírt garázdasággal gyanúsítják, szabadlábon védekezhet. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, akár három éves szabadságvesztésre is ítélhetik.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@stop_catcalling_now által megosztott bejegyzés

Az Új Szó.com július közepén adott hírt a közösségi médiában terjedő videóról, amelyet a stop_catcalling_now nevű Instagram-oldal megosztott az érintett lány beszámolójával együtt. A lány szerint a férfi mosolygott rá, aztán a nadrágjába csúsztatta a kezét. „Vigyorgott és előkapta a péniszét” – írta. Az áldozat elmondta, hogy legalább 10 felnőtt ment el a sorok közt, de senki sem sietett a segítségére.