Bronzéremért küzd a sérült Márton Anna!

Márton Annának (Pankának) a decemberi országos bajnokságon elszakadt a keresztszalagja. Anna két út között választhatott. Ha megműtik, nyolc hónap regenerálódás vár rá, és biztos felépülés. Ha nem műtik meg, akkor valahogy meg kell erősítenie annyira a lábizmait, hogy „elbírják” a keresztszalag hiányát. Ilyenkor semmire nincs garancia.

A kardcsapat ekkor még nem lehetett biztos az olimpia kvalifikációban, úgyhogy Anna számára a műtét egyszerűen szóba sem jöhetett. … és most itt van ő is, és itt van a csapat is.

A dél-koreai Csoj Szu Jeonnal vívott csatában megint kiment a térde. Csak, aki átélte, az tudja, ez mekkora fájdalommal jár! De visszajött, sántítva, küzdve minden lépésért… és győzött, és megint győzött, és küzdött a világ egyik legjobbja ellen, és hamarosan az olimpiai bronzért vív!

Szurmai János

FRISSÍTVE – A sérülten versenyző Márton Anna éremért vívhat női kardban

Kiemelt képünkön Márton Anna az orosz Szofija Velikaja elleni asszóban, a női egyéni kardozók elődöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 26-án. Márton Anna 15-8-ra kikapott, így a bronzéremért mérkőzhet. MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre