Az adófizetők pénzéből vett beszédtechnika órát Újpest baloldali polgármestere

A szerződés szerint a „Kommunikációs és beszédkészség fejlesztő tréning” díjazása öt és félmillió forint.

Az Index írta meg, hogy egy, a szerkesztőségükhöz eljuttatott kimutatás alapján beszédtechnika óráról először 2020 áprilisában állított ki számlát a Taxiart Bt. Újpest önkormányzatának. Az egyszeri alkalom 10 ezer adóforintba került, a zárójeles bejegyzés szerint pedig azon

Déri Tibor, a IV. kerület polgármestere vett részt.

A számlázó társaság beltagja az a Jónás Sándor, aki korábban a Hír TV hírolvasója volt.

Az Index cikke megjegyzi, az egységár kalibrálása abból a szempontból figyelemfelkeltő, hogy Újpesti Önkormányzata 2021 februárjától ugyanilyen célra szerződést is kötött  Jónás Sándor cégével. 

A kontraktus szerint a „Kommunikációs és beszédkészség fejlesztő tréning” díjazása öt és félmillió forint.

Amennyiben a szerződés a következő önkormányzati választásokig tartó képzést jelent, akkor tízezer forintos tarifával számolva havi másfél nap készségfejlesztésen vehetnek részt az arra rászorulók.

Az Index szerette volna megtudni, hogy ezeken a tréningeken ki, vagy kik vesznek részt, mint ahogy azt is, hogy hány beszédkészség-fejlesztő tréning alkalmat fed le a szerződés. Erre ugyan nem kaptak választ, de a IV. kerületi önkormányzat azt közölte, hogy

„Jónás Sándor (Taxiart Bt.) megbízása 2021 márciusától szól havi bruttó 550 ezer forintról, amiért ő beszédtechnika órák biztosítása mellett ellenőrzi nyelvhelyességi és helyesírási szempontból a városháza által közzéteendő szöveges tartalmakat és az önkormányzat egyes cégeinek elektronikus felületein megjelenő szöveges tartalmat, valamint az önkormányzati szervezésű rendezvények moderálási és műsorvezetői feladatait is ellátja.”

Azt is hozzátették, hogy a szerződés átalánydíjas és az ellátandó feladat természetéből adódóan szabadnapmentes rendelkezésre állást követel.

 

Kiemelt képünkön Déri Tibor. Forrás: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre