Köszönjük, híres színészek!

Annyira szeretem, amikor kedves, jóravaló, nekünk természetesen jót akaró művészemberek felemelik szavukat! Hogy éppen mi ellen vagy mi mellett, azt persze mindig a nem létező hálózat találja ki. Mondjuk Cate Blanchett nem hiszem, hogy valaha is hallott az SZFE-ről, sőt, tán már arra sem emlékszik, hogy egykor hallott róla. Mindegy, amikor jött a riasztás, ő is kipingálta a tenyerét.

A Magyar Narancs friss címlapja
Forrás: magyarnarancs.hu

Legfrissebben Tilda Swinton brit színész szörnyülködött egyet a Magyar Narancs hasábjain. Én ugyan nem tudom, milyen perverzió folyamatosan más országok diktatórikus intézkedéseit figyelni, de az fontos, hogy Swinton azonnal rendelkezésére állt a Mancsnak. Megtudhattuk tőle, milyen elképesztő küzdelmet kellett végeznie az LMBTQ-mozgalomnak Nagy-Britanniában Thatcher alatt – ezeknél még mindig az utolsó, valamirevaló miniszterelnök a főgonosz. Nem meglepő. Margaret Thatcher volt az utolsó, aki az elcsicskásodó tory-k, illetve a brit Gyurcsány előtt még képes volt saját hangot és arcot adni az angol konzervativizmusnak.

Ráadásul erős, sikeres és népszerű volt. Teljesen természetes, hogy holtában is ütni kell. Illetve – ezt is tudjuk már – a halott és az áruló konzervatív, lévén az előző nem tud, a másik meg nem akar visszaütni, lehet még példakép a mostani lázadók előtt is, hátha jó útra térnek.
Mindegy, szóval Swinton erről a küzdelemről beszélt, amikor arra is rátért, hogy értesülései szerint milyen eszetlen erőszak zajlik Magyarországon.

Nyugat-Európában, na, ott van eszetlen erőszak

Értik, eszetlen erőszak. Magyarországon. Ezt a két dolgot még egy mondatban sem illik megemlíteni, olyannyira oximoron. Mondja ezt a nyugat-európai Híres Ember™️. Abból a Nagy-Britanniából, ahol létező valóság a no go-zónák világa. Ahol éppen az elmúlt hetekben mutatta meg a brit törzsi szellem, milyen is, ha úgy igazán elindul az utcákon. Hát, én nem hallottam, hogy ezekkel a problémákkal szemben felemelte volna Swinton a szavát. Esetleg a német, antiszemita bűncselekmények miatt? Tudják, amelyek következményeképpen német kormányzati szereplők is elmondták, nem tanácsolják a zsidóknak, hogy vallási viseletben jelenjenek meg az utcákon.

Képzeljék el egy pillanatra a mai világ progresszióját, ha azt mondaná egy autoritás, hogy a nők úgy nagyobb sikerrel kerülhetik el az erőszakot, ha nem öltöznek kihívóan. No, a németek pontosan ilyen ostobaságot mondtak. És a reakció? Semmi.

De ott van a szomszédban Hollandia is, ahol éppen tegnap halt bele sebesülésébe az az oknyomozó újságíró, akit a nyílt utcán lőttek fejbe. Erről esetleg megtudhatnánk Swinton véleményét? Nem? Hogy-hogy? Ha esetleg az utcán tartózkodott volna egy gendersemleges sárkány, akkor már szóra méltatná ezt az eseményt is?

Most őszintén: önök nem unják ezt az egész színjátékot? A hazugságok garmadáját? Ahogy mindig érkezik egy Híres Színész™️, aki Jó Ember™️, ez már csak önmagától értetődik és elmondja, hogy nekünk, több ezer kilométerre tőle, hogyan is kéne élnünk? Ráadásul teszi mindezt ostoba baromságokat mondva, amiket a hálózat a szájába ad?

És ilyenkor teljesen felesleges érvekkel reagálni. Ezt a réteget különben is nem meg-, hanem legyőzni kell. Pontosan azért mondanak ilyeneket, azért izzítják a hálózatot, hogy mindig fenntartsanak Magyarországgal szemben egy ellenséges hangulatot a nyugati közvélemény erre vevő részében. Nekik teljesen mindegy, mi van a törvényben. Swinton sem tud róla semmit, a tőle mindent bevevő közvélemény sem.

Egyszerűen fent kell tartani a propagandát. Azt a propagandát a konzervatív, magyar kormány ellenében, aminek szükségességéről már Jászi Oszkár is beszélt, majdnem 100 évvel ezelőtt.
Nincs új a nap alatt.

Kedves híres színészek, egyszerűen csak tessék minket békén hagyni. Persze nem muszáj, szeretünk röhögni is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre