Az EB sérelmezi, hogy hazánkban nem engedik be az LMBTQ-lobbit az oktatási intézményekbe

Az igazságügyi miniszter szerint az Európai Bizottság elismerte: azt sérelmezi, hogy Magyarországon nem engedik be az „LMBTQ-lobbit” az iskolákba, óvodákba.

Varga Judit „Csak kibújt a szög a zsákból” címmel írt a Facebook-oldalán arról, hogy mi áll az Európai Bizottság csütörtökön megküldött hivatalos felszólításában.

Az Európai Bizottság eddig tagadta, de a hivatalos felszólítás egyértelművé teszi, a testületnek az a baja a gyermekvédelmi törvénnyel, hogy az megtiltja mindennemű szexuális propaganda terjesztését, így az LMBTQ-szervezetek és aktivisták tevékenységét az óvodákban és iskolákban – közölte a miniszter.

A Európai Bizottság szerint az a tilalom, amelynek értelmében „a szexuális kultúráról, a nemi életről, a nemi irányultságról, valamint a szexuális fejlődésről szóló foglalkozások” az oktatás keretében nem irányulhatnak a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása vagy a homoszexualitás népszerűsítésére, sérti az uniós szolgáltatások szabad áramlását – írta Varga Judit.

„A népszerűsítés (azaz propaganda) tilos, és ez fáj a bizottságnak!” – jelentette ki.

A miniszter szerint a testület azt sérelmezi, hogy Magyarországon nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult.

LMBTQ-tüntetés a Sándor-palota előtt 2021. június 16-án (Fotó: Szennyes Krisztián, vasarnap.hu)

„Nálunk nem lehet beengedni az LMBTQ-aktivistákat az iskolákba” – írta, hozzátéve: „ezek alapján, remélem, hogy a hazai és nemzetközi sajtó korrigálja a tegnap széles körben terjesztett álhíreit”.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre