Orbán Viktor megtalálta az „elveszett” sajtószabadságot

Orbán Viktor

Személyesen vásárolt kormánykritikus lapokat a miniszterelnök.

A napokban jelent meg a Riporterek Határok Nélkül (RSF) 5 évente frissülő listája, amely a „sajtószabadság ellenségeit” gyűjti össze. Ezen a listán Kim Dzsongun észak-koreai diktátorhoz és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökhöz hasonlítják Orbán Viktort, azt sugallva, hogy Magyarországon hasonlóan rossz a szabad sajtó helyzete, mint például ezekben a diktatúrákban.

Magyarország miniszterelnöke ezért úgy döntött, személyesen jár az ügy végére. Útra kelt és felkutatta az „elveszett” sajtószabadságot. A miniszterelnök expedíciója sikerrel járt, egy újságos bódéban akadt rá arra, amit keresett – és aminek állítólag ő a legádázabb ellensége.

Erősítve a piacot Orbán be is vásárolt a teljes kínálatból, a Népszavától elkezdve a Magyar Narancsig mindenből. Az eladó megjegyezte, hogy egyes példányokból hetek óta nem kért senki – hát, a kereslet-kínálat elve, ugye.

A felvétel végén a miniszterelnököt a sorban követő idősebb úr megszólítja, és a következőt mondja neki:

„Örülök, hogy más is vesz Népszavát, nem csak én!”

Nos, igen. Meglehet, hogy az aznapi Népszavát vásárlók tetemes hányada ők voltak. De ha véletlenül az alacsony olvasottság miatt becsődölne a lap, az egyedül Orbán Viktor hibája lenne, illetve a sajtószabadság megsemmisülése. Most legalább egy vásárlással hozzájárult a miniszterelnök az őt folyamatosan gyalázó lapok fentmaradásához.

Kiemelt képünk forrása: Facebook / Orbán Viktor (képernyőkép)

Iratkozzon fel hírlevelünkre