Thürmer Gyula: A liberalizmus korunk fasizmusa

A liberalizmus céljai ugyanazok, mint a fasizmusnak. Totálisan fel akarja számolni az ellenfeleit, ennek érdekében félrevezeti és manipulálja az embereket. Olyannak mutatja be a világot előttük, amilyen sohasem volt! Előtérbe kerültek a különös genderideológiák és térdeplős mozgalmak – nyilatkozta lapunknak Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke.

– A nyugati baloldal és szélsőbal egészen más ideológia köré tömörül, másfajta célokat fogalmaz meg, mint a Munkáspárt. Hogyan lehetséges ez?

– Nem titok, hogy a kapitalizmus válságban van. Sokan nem látják be, hogy még most is a 2008-as válság sebeit nyögjük. A nyugati világ a problémákra bevett két-három Kalmopyrint, hogy csökkentse a lázat, de a rendszer alapvető hibái nem szűntek meg.

A kapitalizmusban vannak olyan csapdák, amelyektől nem lehet megszabadulni.

Magyarország és Lengyelország nemzeti keretek között kívánja megoldani a gondjaikat. De láthatjuk, hogy ezt nem nagyon hagyják nekik. Amerikában és Nyugat-Európában sokan úgy gondolják, hogy a pénz és a tőke érdekei előtt minden akadályt meg kell szüntetni. Legyen az család, vallás, a nemzeti szokások, a nemzeti kormány, azok a pénzbirodalom útjában állnak.

Ők pedig az eszközeik gazdag tárházát felhasználva azon vannak, hogy ezeket az akadályokat lebontsák.

Láthatjuk, hogy az eltérő adózási, szociális és társadalombiztosítási rendszereket is egységesíteni akarják, de úgy, hogy abból a leggazdagabbak profitáljanak.

– Mára számos nyugati ország középosztálya válságba került.

– Nem véletlenül, mert őket és érdekeiket nem képviselik a politikusaik, ezért stagnál vagy süllyed a középosztály. Ha dolgok mélyére nézünk, akkor azt láthatjuk, hogy a meginduló változások nem az ő javukat szolgálják.

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke (Fotó: Tóth Gábor, Vasarnap.hu)

Természetesen egyik ország kormánya sem akarja azt, hogy az emberek a kapitalista rendszer ellen tüntessenek.

Ezért elterelésként mindenféle ideológiai eszközt igyekeznek bevetni.

Ezekkel meg lehet osztani az embereket, és el lehet terelni a figyelmüket a valós problémákról. E folyamatok sokaságával folyamatosan eltérítik az embereket a korábbi értékrendjüktől, énképüktől. Amerikában nem a mai szegényekkel és a rászorulókkal foglalkoznak, hanem azokkal, akiknek az ük-ük-üknagyapja rabszolga volt. Nem veszik észre azt sem, hogy sokan még ma is ugyanannak a rendszernek a szolgái.

A nyugati világ belement abba, hogy ilyen és ehhez hasonló áltémák sokaságával foglalkozzon.

Ilyen az elmúlt évek genderideológiája is. Természetesen ezt a liberális média fölkarolta és támogatja. Egyes pártok pedig jelentős politikai tőkét tudnak kovácsolni ezekből a mozgalmakból. Ezektől azonban nem fognak megoldódni az alapproblémák, amelyeket a kapitalizmus, mint rendszer hozott létre.

– Azt tapasztaljuk, hogy egyes liberális erők Magyarországot „térdre” kívánják kényszeríteni?

– Szerencsére Orbán Viktor bölcsebb, mint az összes nyugat-európai politikus együttvéve. Tudja, hogy a világon a rendszerek hamar megromolhatnak, ezért minden eshetőségre fel kell készülni. Meg kell erősíteni az államot, az állami intézményeket.

Bármikor jöhet egy újabb migrációs hullám, egy világjárvány, de akár egy háború is. Ne legyenek illúzióink az Európai Unió is összeomolhat!

Bármilyen változás is történjen a jövőben, az Magyarországot is nyomban utoléri. A magyar ipar zöme külföldi befektetésekre épül, így a tulajdonos, ha érdeke úgy kívánja meg, pillanatok alatt összecsomagol, idehaza meg maradnak a munkanélküliek tömegei. Mindez végül az elszegényedéshez, forradalomhoz és rendszerváltáshoz vezethet.

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke (Fotó: Tóth Gábor, Vasarnap.hu)


– A LMBTQ-közösségek által hangoztatott egyenlőség, nemzetek felettiség lenne a megvalósult internacionalizmus?

– Nem. Szó sincs erről! A tőkés világ nem internacionalista, hanem globalista és kozmopolita. Az ezeket az elveket hangoztatók: világpolgárok. Én internacionalista vagyok, ami azt jelenti, hogy együtt érzek a német, a cseh, a török munkással, mert ő is munkás bérből és fizetésből él.

– Akkor mi lehet az oka annak, hogy a nyugati baloldali mozgalmak és pártok teljesen más ideológia irányultságot képviselnek?

– Mert kiszolgálják a tőkét, és azt a kapitalista rendszert, amely már jó ideje válságban van. A működési hibák egyre súlyosabbak. Mára már ezt a bonyolult pénzrendszert csak rendkívüli eszközökkel lehet életben tartani. Az 1929-es gazdasági válság után egy ilyen rendkívüli „eszköz” volt maga a fasizmus is. Egy Hitler vagy Mussolini a sohasem sem vezethetett volna olyan nagy országokat, hogyha előtte nincs egy totális összeomlás, mely mindent megváltoztat és összezavarja a fejeket. Ma a tőke ilyen rendkívüli eszközöket keres önmaga megmentésére.

Egy ilyen eszköz a liberalizmus, mely korunk fasizmusa.

A liberalizmus céljai ugyanazok: totálisan fel akarja számolni az ellenfeleit, ennek érdekében félrevezeti és manipulálja az embereket. Olyannak mutatja be a világot előttük, amilyen sohasem volt! Előtérbe kerültek a különös genderideológiák és térdeplős mozgalmak.

Mindennek a célja pedig az, hogy alá akarják rendelni az egyén, az ország, a nemzet akaratát a pénz uralmának – bízva abban, hogy ezáltal megmenthetik a kapitalizmust.

Hitler az összes ellenfelét megtámadta, koncentrációs táborba vetette, ma – ha más eszközökkel és nem annyira látványosan, de folyamatos támadás alatt vannak azok, akik nem akarnak a pénztőke akarata előtt meghajolni. Magyarország különutas politikáját egyes erők ezért próbálják minden eszközzel ellehetetleníteni.

 

Interjúnk második részét vasárnap olvashatják a Vasarnap.hu-n.

 

Tóth Gábor

Thürmer: Szó sem lehet Európai Egyesült Államokról!

Németországban ma nem ahhoz kell bátorság, hogy szivárványszínűre fessenek egy stadiont

Európa tévútra lépett – Latorcai János a Vasárnapnak

Kiemelt képünk forrása Tóth Gábor, Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre