Csodával határos módon megmenekült egy csecsemő a halál torkából

Gangeszből mentett csecsemő

Egy 3 hetes csecsemőt találtak egy fadobozban úszva az indiai Gangesz folyóban.

A 21 napos csecsemőre egy piros kendőbe burkolva találtak rá. A kisded egy hindu istenek képeivel díszített fadobozban feküdt, a vízen hánykolódva. A történet kísértetiesen hasonlít a bibliai Mózes csodás megmenekülésére.

Június 14-én egy csónakos, Gullu Chaudhary, a Gangesz folyó felől sírásra lett figyelmes, majd elindult a hangok irányába, hogy segítséget nyújtson. Ekkor pillantotta meg az aprócska gyermeket a doboz belsejébe. Elmondása szerint többen is hallották a kétségbeesett sírást, mégsem sietett senki sem a csecsemő segítségére.

A rendőrség a ládában talált egy horoszkópkártyát is, amely tartalmazta a baba születési dátumát és egy nevet: Ganga, amely a Gangesz folyót jelenti hindiül.

A gyermeket azonnal kórházba szállították és kiderült, hogy Istennek hála, egészséges. Megfigyelése és kivizsgálása után szociális gondozásba kerül majd. A helyi tisztviselők kegyelmet gyakoroltak és vállalták a kislány gondozásának költségeit.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi volt az indíték, de elég valószínű, hogy az édesanya – az istenek segítségében bízva – végső elkeseredésében tette vízre a faládát.

A gyermekgyilkosságok aránya Indiában a legmagasabb a világon. A lány gyermekekre ugyanis anyagi teherként tekintenek, különösen a szegényebb családokban, ahol a munka és az oktatás lehetőségei korlátozottak. Ez odáig fajul, hogy az ultrahangtechnikának köszönhetően sok gyermeket már a születésük előtt elvetetnek pusztán azért, mert nőneműek. Sajnos a születés utáni elhagyás sem ritka az országban. De ilyen esettel még nem találkoztak.

A gyermeket kihalászó férfit busásan megjutalmazták emberséges, példamutató viselkedésért, egy házzal és más állami juttatásokkal lett gazdagabb az eset után – derült ki Yogi Adityanath főminiszter nyilatkozatából.

Gangeszből mentett csecsemő

A kép forrása: Daily Mail

A kiemelt kép forrása: Daily Mail

Igazi csoda történt a libanoni robbanás idején

Iratkozzon fel hírlevelünkre