Herczegh Anita: A karitatív munka nem tud kötelesség lenni

Herczegh Anita

Az Abszolút friss adásában Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége. Az új részben többek közt szó esett a karitatív munka jellegéről, a női boldogság titkáról és a gyermekvállalás fontosságáról is. Ezt nézzék!

Herczegh Anita fontosnak tartja a karitatív munkát, és határozottan azt állítja, hogy ez nem képezheti kötelesség tárgyát. Áder János felesége, a Covid-árvák megsegítésére hívta létre nemrégiben a Regőczi István Alapítványt, amelynek elindulását családja 5 millió forinttal támogatta.Úgy véli, a kezdetekben a legfontosabb a gyors anyagi segítség, amivel megfelelő körülményt tudnak teremteni ezeknek a gyerekeknek, de kiemelte azt a nevelő, támogató munkát is amit a gyerekekért tesznek egészen nagykorúságukig.

„Ugyan a szülői szeretetet és odafigyelést pótolni lehetetlen, a gondoskodást és az odafigyelést amennyire lehet, megpróbáljuk” – mondta Herczegh Anita, akit olyan megrázó történetek ösztönöztek az alapítvány létrehozására, mint amikor akár 10 éves gyermekeknek kellett tragikus drámákat átélniük a Covid miatt.

Regőczi Istvánt azért választották az alapítvány névadójának, mert a katolikus pap egész életét az árvák megsegítésének szentelte, ezért példaként tekintenek rá.

„A segítség, a támogatás mindig megadatik a Jóisten segedelmével”

– idézett Regőczi Atya könyvéből Herczegh Anita, hozzátéve a Szívünk imája szervezet tevékenységének példáját. A mozgalom a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből indult, hiszen az ott dolgozó ápolók és orvosok azt tapasztalták, hogy akiért sokat imádkoznak, az gyorsabban felgyógyul olyan helyzetekből is, ami reménytelennek tűnik

Herczegh Anita (Fotó: Szennyes Krisztián, Vasarnap.hu)

Karrier és gyerekek

Herczegh Anita szerint a gyermekvállalás nem jelenti a szakmai életünk végét, és  nem szabad azt gondolnunk, hogy egy, vagy több gyerek valamilyen leküzdhetetlen akadályt jelenthet karrierépítés szempontjából. A köztársasági elnök felesége hozzátette „nem szabad sémákat építsünk arra, hogy egy nő mitől lehet boldog. Legyen szó családról, karrierről, az ideális az,  ha a nőnek van választási lehetősége.”

A teljes adást itt tekintheti meg:

 

 

Földi-Kovács Andrea műsorának korábbi adásait itt találja. Az Abszolútról írt cikkeinket ide kattintva olvashatja

Iratkozzon fel hírlevelünkre