Hőségriadó – az élet védelme az első

Hétfő reggel 8 órától országosan életbe lépett a vörös kód, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a következő napokban a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fülöp Attila azt mondta:

a riasztás az előrejelzések alapján csütörtök reggel 8 óráig lesz érvényben.

A speciális eljárásrend alatt az élet védelme az első, ezért – bár a hajléktalanok elhelyezése elsődlegesen a hajléktalanellátást nyújtó intézmények feladata – a szociális szektorban a diszpécser jelzése alapján minden intézménynek fogadnia kell a hajléktalanokat attól függetlenül, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást – közölte az államtitkár.

Hozzátette:

a vörös kód célja az is, hogy felhívja a társadalom figyelmét a speciális helyzetre.

Az államtitkár mindenkit arra kér, ha bajba jutott embert lát, hívja a regionális diszpécserszolgálatot, amely a jelzések alapján azonnal tud intézkedni.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára és Győri-Dani Lajos, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatót tart a pátyi Befogadás Háza Időskorúak Otthonában 2021. május 2-án. MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!