A legtökéletesebb dicsőítés Úrnapja előestéjén

Újra világméretű szentségimádásra hívnak bennünket a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezői. Hodász András katolikus pap szerint ez az alkalom azért is különleges, mert ennek során megtapasztaljuk, hogy az egyház Krisztus teste, és mi mindannyian a tagjai vagyunk. A népszerű videóblogger arra buzdít üzenetében, hogy imádkozzunk egymásért és a szeptemberi találkozóért, de leginkább az egyház megújulásáért.

Erdő Péter bíboros és a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) előkészítő titkárság ismét közös imára hívja a világot június 5-re, Úrnapja ünnepének szombatjára. Ezúttal a járványügyi helyzetre való tekintettel ki-ki otthonából is bekapcsolódhat egyéni imával, rózsafüzérrel, Szentírás-olvasással, és ezt jelezheti is az esemény nyolcnyelvű honlapján, a corpusdomini.iec2020.hu oldalon, megadva a települése nevét és irányítószámát – olvasható az esemény meghívó üzenetében.

„A szentségimádás nem műsor az Istennek, hanem szeretetteljes együttlét azzal, aki szeret minket. Ugyanakkor sokszor segíthetnek az elmélyülésben például a kötött imák, a Szentírásból vett gondolatok, esetleg a rózsafüzér. Istennel a jelenben lehet találkozni” – hangsúlyozta Fábry Kornél, a NEK főtitkára, aki szerint az Oltáriszentség előtt nem kell produkálnunk magunkat. Elegendő engednünk Istennek, hogy cselekedjen.

Az Opus Santissimae Trinitatis Közösség és az Eucharist együttes ez alkalomból újra a rendszeres időközönként évek óta megtartott „Krisztus Forrás” elnevezésű dicsőítő szentségimádásra invitálja a világméretű adorációba bekapcsolódni kívánó érdeklődőket. A veresegyházi Szentlélek templomban kezdődő zenés-énekes áhítat este nyolc órakor kezdődik Úrnapja előestéjén, ahol az Oltáriszentségben különleges, szentségi módon jelenlévő Jézust szemlélhetjük „színről színre”. Ez a találkozás a megélhető közelség és isteni jelenlét miatt a katolikus keresztények szerint a legtökéletesebb dicsőítés.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre