Délvidéki magyar fiatal üzent Karácsony Gergelynek

Mengyán Albert, délvidéki orvostanhallgató két sálat is felajánlott Karácsony Gergelynek, reagálva ezzel a főpolgármester Fudan Egyetem elleni tiltakozásául viselt, a Kína által elnyomott kisebbségeket szimbolizáló fehér sálra, mondván: „nem kell azért Kínáig menni, hogy elnyomott kisebbségeket találjatok!”

Mengyán a Facebookon szerkesztett személyes blogján rendszerint felszólal a határon túl élő magyarság érdekében. Az orvostanhallgató az elűzött tibetiek mellé álló Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina fehér sálait valami relevánsabb és főként, égetőbb problémára reflektáló ruhadarabokra cserélné le. 

Látva a főpolgármester lelkesedését, hogy mennyire szeret elnyomott kisebbségek mellé kiállni, Mengyán felajánlott egy sálat Dunaszerdahelyről, a felvidéki magyarok nevében, egyet pedig a délvidéki Topolyáról.

Bejegyzésében Mengyán Albert közölte: „felszólítjuk az anyaországi politikai élet összes szereplőjét, hogy a külhoni magyarság ügye legyen nemzeti minimum!”

Városvezetés helyett kártékony díszlettevékenység

A főpolgármester és miniszterelnökjelölt-jelölt, karöltve Baranyi Krisztina, IX. kerületi polgármesterrel kitalálta, átnevezhetnék az épülő Fudan egyetem környékén az utcákat.

Magukkal a nevekkel alapvetően semmi gond nincs, hiszen a dalai láma, illetve az ujgur mártírok ügye is időről időre meghatározó tényezőként kerül elő a világsajtó hasábjain. Ugyanakkor a helyszín és az időzítés, természetesen semmi más célt nem szolgál, mint hogy a Kínával kiépített és rendkívüli érzékenységgel ápolt diplomáciai kapcsolatot rombolja.

Kiemelt képünk forrása: 9tv (képernyőkép)

Iratkozzon fel hírlevelünkre