Megmutatni Magyarország „szép arcát”

A Magyarországra akkreditált nagykövetek házastársait látta vendégül a Szentendrei Skanzenben szerdán Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

„Mindig nagy sikere van ezeknek a kirándulásoknak” – fogalmazott a szabadtéri múzeum látványosságainak megtekintése után Herczegh Anita. Hozzátette, ez már a kilencedik általa szervezett kirándulás volt azzal a céllal, hogy megmutassa a misszióvezetők házastársainak Magyarország egyik „szép arcát”.

Áder János köztársasági elnök felesége elmondta, hogy két-három hónapja szervezték a kirándulást a járványhelyzet alakulásának figyelembe vételével. Hozzátette, hogy ez alkalommal szándékosan szabadtéri helyszínt választottak, mert az most biztonságosabb.

Hangsúlyozta: sok a visszajelzés arról, hogy a kirándulások résztvevői pár hónappal később visszamennek családdal, barátokkal, vendégekkel azokra a helyszínekre, amelyeket a kirándulásokon bemutattak számukra.

„Még éveken át tudnék olyan helyszíneket találni, ahová érdemes elmenni” – tette hozzá Herczegh Anita. Bee Ling Lim, Malajzia nagykövetének felesége elmondta, hogy nagyon hálás a kirándulásért, amelyen Magyarország egy újabb részét is megismerhette.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége kiránduláson látja vendégül a Magyarországra akkreditált misszióvezetők házastársait a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban 2021. június 2-án. MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!