Lóci külhoni magyarokkal zenél új klipjében

A HangSzerelő című online workshopsorozatot márciusban indította el a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Hello Wood Junior azzal a céllal, hogy megszólítsa a járványhelyzet miatt otthonaikban tartózkodó fiatalokat, és a zene erejével hozza össze az egymástól távol lévő közösségeket.

A Hello Wood Junior több éve tart dizájn workshopokat határon túli fiataloknak az államtitkárság közreműködésével. Idén a járványhelyzet miatt az online térben folytatódtak a kreatív foglalkozások, hogy mindenki biztonságosan csatlakozhasson a közös alkotás élményéhez a világ bármely tájáról.

A workshopok résztvevői különböző hangszerek – csörgő, shaker, ukulele és cajón – elkészítését sajátíthatták el.

A zenei tematikájú online foglalkozásokon a Lóci játszik zenekar egy-egy tagja is feltűnt, hogy a workshopvezetőkkel együtt barkácsoljanak hangszereket. A zenekar a program résztvevőinek egyedi dalt írt, a dalhoz pedig egy különleges videóklip készült, amelyben azok a fiatalok is szerepelnek, akik saját videóval jelentkeztek a Hello Wood Junior pályázatán.

A videóklip-pályázatra április végéig lehetett jelentkezni saját kisvideóval, ahol mindenki megmutathatta, hogyan táncol és zenél az elkészített hangszerekkel a Lóci játszik új dalára.

A beérkezett anyagokat szakmai zsűri értékelte, és a legjobbak bekerültek a zenekar új videóklipjébe.

A Hiányzol című videóklip az online workshopsorozat zárásaként a „május a fiatalok hónapja” keretében debütált, és az alábbi linken keresztül tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=ncD7cRJXDSs

 

Kiemelt képünk forrása Lóci YouTube.com Hiányzol, hiányzol, hiányzol  Official Music Video)

Iratkozzon fel hírlevelünkre