A brüsszeli elit semmit sem tanult az elmúlt évek történéseiből

Elfogadhatatlan, hogy embercsempészek, majd civil szervezetek hajóinak segítségével beszállítják a bevándorlókat Európába, világos, új megközelítésre van szükség a migráció kérdésének megoldásában - jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő Brüsszelben.

Hidvéghi Balázs az EP plenáris ülésének a legális migráció új csatornáinak megteremtéséről szóló vitáját követően magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette,

ragaszkodni kell ahhoz, hogy tagállami hatáskörben maradjon annak eldöntése, hogy egy ország akarja-e, engedi-e a bevándorlást.

„Nem adhatjuk át semmiféle brüsszeli testületnek, hogy ebben a kérdésben döntést hozzon. Ebben nem engedünk” – fogalmazott. Kijelentette: a „brüsszeli elit és a bevándorláspárti EP-képviselők” hat évvel a bevándorlási válság kezdete után sem képesek eltérni azoktól a rossz sémáktól, amelyek a kezdeti időszak óta jellemzik a migráció kérdésének megközelítését.

„A brüsszeli elit semmit sem tanult az elmúlt évek történéseiből. Ugyanúgy erőltetik a migrációt, és ugyanazokat a rossz megoldásokat választják”

– fogalmazott.

Elmondta, noha ismét nagyszámú migráns érkezik az Európai Unió területére, a kérdésre az Európai Parlament plenáris ülésének vonatkozó vitáján a képviselők nagy része kizárólag humanitárius problémaként tekintett. A helyzet igazi megoldása a szigorú határvédelem megteremtése lenne mindaddig, amíg Európa nem képest világossá tenni a bevándorolni vágyók számára, hogy nem lehet illegálisan Európába jönni, hanem a legális csatornákat kell használni – közölte.

Tájékoztatása szerint a legális migráció csatornáinak megteremtéséről szóló, szerdán megvitatott EP-jelentés azonban képzettség nélküli tömegek könnyített beengedését szorgalmazza. Kijelentette: ellentétes a józan ésszel, hogy a szöveg előnyben részesítené a teljesen képzetlen bevándorlókat az európai lakosokkal szemben például a munkaerőpiacon vagy a képzés területén.

„Hamis az a beállítás, hogy ha demográfiai vagy munkaerőpiaci gond van egy országban, akkor arra az egyedüli megoldás a tömeges migráció más kontinensekről”

– fogalmazott.

Hangsúlyozta: léteznek más megoldások. Ilyen lehet az adópolitika, de példa lehet az egész Európai Unió számára a magyarországi családtámogatási rendszer is – mondta. Szavai szerint hamis az a beállítás is, hogy a multikulturalizmus önmagában jobb lenne, mint a hagyományos, homogén európai kultúra. Saját döntés kell, hogy legyen, ki mennyire ragaszkodik az identitásához, a kultúrájához. Ezt nem lehet Brüsszelből megmondani – hangsúlyozta a képviselő.

Kiemelte:

a hozzáállás változatlan, a bevándorláspárti erők „teljesen vakon a tömeges migrációt erőltetik”. Nem az európaiaknak akarnak munkát adni, hanem képzetlen tömegeket akarnak behozni és szétosztani a tagállamok között.

„Ragaszkodni kell azokhoz az uniós szerződésekben foglalt tagállami hatáskörökhöz, amelyek megakadályozzák, hogy ilyesmit ránk lehessen erőltetni” – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Hidvéghi Balázs, a FIDESZ-KDNP képviselője látható az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre