László Imre visszavonulót fújt a civilek elől

László Imre, a XI. kerület polgármestere hétfőn jelentette be, hogy az Ulászló utcai pályázatukat érvénytelennek nyilvánította. Ezzel úgy tűnik, a Kökörcsin utca–Zsombolyai út–Ulászló utcai saroktelek megmenekült a beépítéstől.

Mint ahogy korábban megírtuk, a háromszintes házak közé két hatszintes, összesen 42 lakásos társasházat épített volna az önkormányzat. Az elmúlt hetek lakossági zúgolódásai miatt végül a László Imre által vezetett kerület elállt a terület beépítésétől.

László Imre elmondása szerint a korábbi, jobboldali városvezetéstől kapták „örökül” a terület értékesítésének és beépítésének problémáját.

A monumentális beruházás addig nem zavarta a DK politikusát, amíg a helyi lakók nem adtak egyre erőteljesebben hangot nemtetszésüknek. A beépítés előtt álló sarokteleken az elmúlt hetekben megsokasodtak a transzparensek, feliratok.

A jövő nem beton! (Fotó: Tóth Gábor, Vasárnap.hu)

A civilek tiltakozása mellett a körzet önkormányzati képviselője, az LMP-s Kreitler-Sas Máté is ellenezte az egykori tüdőgondozó és védőnői intézet területének beépítését. Nem sokkal később a XI. kerületi Momentum is beállt a beépítés ellenzői közé. A terület beépítése ellen Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője levelet írt László Imre polgármesternek.

A helyi lakók fellélegezhetnek, egy jelentős zöldterület beépítését tudták megakadályozni.

 

Tóth Gábor

László Imrére dühösek az újbudai polgárok

Iratkozzon fel hírlevelünkre