Terrorcselekményre készültek Oroszországban

Rendőrök ellen akart robbantásos támadást végrehajtani egy iszlamista merénylő a Sztavropoli területen, de tettét sikerült megakadályozni - közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

A tájékoztatás szerint Kiszlovodszkban őrizetbe vettek egy 25 éves büntetett előéletű, orosz állampolgárságú férfit, aki hétfőn szándékozott házilagosan összeszerelt gránátokkal felrobbantani azt a rendőrséget, ahol a szabadulása után rendszeresen jelentkeznie kellett. Elfogták a merényletre készülő gyanúsított három cinkosát is, akik szerepet játszottak a Szíriában harcoló iszlamista fegyveresek anyagi támogatásának megszervezésében.

Mind a négy őrizetes az Iszlám Állam terrorszervezet követője.

A terrorcselekményre készülő gyanúsítottól robbanószerkezetek alkotóelemeit, robbanószert, valamint szélsőséges irodalmat és bombakészítési instrukciókat foglaltak le a hatóságok.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója március elején azt mondta, hogy Oroszországban az elmúlt tíz évben mintegy kétszáz terrorcselekményt sikerült megakadályozniuk a biztonsági szerveknek.

 

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre