Azbej Tristan: A feladatunk az, hogy a szenvedők hangja legyünk

Elkészült a Budapest-jelentés - adtunk róla hírt néhány napja. A kötet megjelenésével kapcsolatban volt a Magyarország élőben vendége pénteken Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.

Online beszélgetésen mutatták be szerdán a „Budapest-jelentés a keresztényüldözésről 2020” című tanulmánykötetet, mások mellett Azbej Tristannak, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárának a részvételével.

Az államtitkár a Hír televíziónak a témában adott pénteki interjújában úgy fogalmazott: Civilizációs küzdelem kellős közepén vagyunk. A Hungary Helps Programmal kapcsolatban úgy fogalmazott: az nemzeti küldetés, „missziónk célja példát mutatni a világnak”.

„Feladatunk az, hogy a szenvedők hangja legyünk! Bátor fellépéssel ugyanis változást lehet elérni” – folytatta, hozzátéve: egy év alatt majdnem 100 millióval nőtt az üldözöttek száma. 

Az államtitkár közelmúltbéli iraki útjáról és tapasztalatairól is beszélt a műsorban, amely itt megtekinthető: