Nem tetszik a holland szülőknek, hogy meztelen felnőtteket mutogatnak a gyerekeiknek

A holland köztévé botrányos műsora ellen indult petíciót már több mint 100 ezren írták alá.

Mint arról mi is beszámoltunk, a holland közszolgálati televízió legújabb műsorában 11 éves gyermekeket ültetnek le meztelen felnőttek elé. A sorozat már elindulása előtt hatalmas tiltakozást váltott ki, a CitizenGO holland nyelvű petíciójához több mint 100 ezren csatlakoztak, március 21-én mégis leadták az „Egyszerűen meztelen” elnevezésű botrányos műsor első részét.

Az NTR tévéadó szerint a program célja a pozitív testkép elősegítése és a meztelenséggel kapcsolatos szégyen csökkentése.

Tavaly a dán közszolgálati csatorna egy szinte ugyanilyen tematikájú nyolc részes sorozatot adott le „Ultra Strip Down” címmel, amiben szintén gyermekeket vontak be meztelen felnőttek testének szemlélésébe. Ebben a dán műsorban egy transznemű személy is feltűnt.

Az ilyen hatások veszélyeztetik a gyermekek biztonságos testi, lelki, érzelmi és értelmi fejlődését, és az ártatlanságukkal szembeni támadásnak minősülnek.

Ha egy idegen felnőtt levetkőzik egy gyerek előtt, és arra biztatja/kéri/kényszeríti őt, hogy ezt végignézze, az az európai országokban kimeríti a gyerekbántalmazás és a szexuális zaklatás jogi kategóriáit. Ha ugyanez a tévében történik, az haladó és üdvözlendő?

Aki szerint a kérdésre egy határozott nem a válasz, írja alá a CitizenGo magyar nyelvű online petícióját!

 

Meztelen felnőtteket mutogatnak kisgyerekeknek egy holland tévében

Kiemelt képünk forrása: CitizenGO

Iratkozzon fel hírlevelünkre