FRISSÍTVE – A vád: nemzeti tragédia okozása a harmadik hullámban

A Demokratikus Koalíció azt ígéri, hogy ha bekövetkezik a kormányváltás, akkor több jelenlegi kormánytagnak is bíróság előtt kell felelnie azért, amit a koronavírus-járvány alatt tett, illetve elmulasztott megtenni.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Magyarország már az elmúlt hetekben is „világelső” volt a koronavírus-járvány miatti halálozásban, és több mint húszezer ember vesztette életét a pandémiában. Szerdán újabb fekete nap jött el, amikor 24 óra leforgása alatt 302 koronavírus-fertőzött magyar hunyt el – tette hozzá.

A képviselő úgy fogalmazott: itt az ideje, hogy a „világ legrosszabbul védekező kormányának” felelősségéről beszéljenek.

Orbán Viktor miniszterelnöknek, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének és Pintér Sándor belügyminiszternek független bíróság előtt kell majd felelnie azért „a nemzeti tragédiáért, amit a harmadik hullámban okoztak” – jelentette ki.

Arató Gergely azt mondta, nem fogják hagyni, hogy ezek a politikai vezetők az egészségügyi dolgozók mögé bújjanak.

Az orvosok, a nővérek, az ápolók olyan hősök, akiket a saját vezetőik hagytak cserben – tette hozzá.

Kocsis Máté válaszolt Arató Gergely vádjaira

A baloldaliak hónapok óta azon ügyködnek, hogy elbizonytalanítsák az embereket az oltásokkal kapcsolatban, petíciót indítottak a vakcinák ellen, és kamuhírekkel támadtak szinte mindent a járvány elleni védekezés közben – reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebook-bejegyzésében Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettesének szerdai kijelentéseire.

Kocsis Máté azt válaszolta a DK-s politikusnak „és az összes oltásellenesnek”, hogy a baloldaliak az oltásellenes kampányukat a regisztráció „szétverésével” kezdték, majd meghazudtolták az engedélyezésben részt vevő szakembereket, támadták a beszerzést, a Gyurcsány-párti polgármesterek pedig odáig süllyedtek, hogy elzárták a helyi emberektől az oltóanyagot.

Hangsúlyozta, hogy a baloldalt felelősség terheli minden olyan ember haláláért, akit ők beszéltek le az oltásról, vagy elbizonytalanítottak.

Jelezte, hogy egész Európában Magyarországon lett eddig beoltva a legtöbb ember, mert a kormány már az első pillanatban bátor és jó döntést hozott, amikor nem várt az ügyetlenkedő brüsszeli beszerzésre.

„A TASZ pedig hiába nyávog, a Telex.hu újságírója pedig hiába ferdít, és hiába mosdatja a Soros-féle álcivil szervezetet, ugyanis az teljesen elfogadhatatlan, hogy a migránsok előbb kapjanak oltást, mint a magyarok. Márpedig a TASZ a levelében ezt javasolta. Hát ne kapjanak”

– fogalmazott Kocsis Máté, hozzátéve, hogy „szégyen és bűn, amit a baloldal és a propagandasajtója hónapok óta művel”.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Arató Gergely, a DK képviselője felszólal a koronavírus elleni védekezésről szóló törvénytervezet általános vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre