Az abortusz vidám dolog – hirdeti a leszbikus aktivista

A Shout Your Abortion (Hirdesd az Abortuszodat) elnevezésű mozgalom vezetője, Amelia Bonow, mozgalma népszerűsítése céljából indította el az abortuszt támogató, a terhességmegszakítást pozitív élményként beállító „AbortionQweenn” elnevezésű TikTok-profilt.

A 21 éves, leszbikus Bonow barátnőjével együtt „dolgozik” az abortusz elfogadásáért. Ennek érdekében többmilliós nézettséget produkáló videókat készítenek, melyekben olyan abszurd állításokat tesznek, mint hogy az „abortusz néha szórakoztató” – számol be a Danubeinstitute.blog.hu a Live Action nyomán a bizarr hírről.

Az abortuszt népszerűsítő aktivista – aki maga is túlesett már egy terhességmegszakításon, amelyet természetesen büszkén hirdet – TikTok profilján olyan gusztustalan videókat is megoszt, melyekben eljátssza, hogy abortuszt végeznek el rajta. Posztolt már arról is, hogy szalagavató ünnepségükre egy abortusz feliratos ruhába megy barátnőjével, valamint megosztotta, ahogyan egy szivárványszínű abortuszos szívószálból szürcsöli koktélját.

Amelia Bonow a következőket nyilatkozta arra reagálva, hogy miért teszi közzé a gyomorforgató TikTok-videókat: „Elavult az az elképzelés, amely szerint az abortusz mindig súlyos és szomorú esemény. Ez a felfogás nem tükrözi a valóságot és nagyon rosszat tett az embereknek. Úgy beszélhetünk az abortuszról, ahogy akarunk. Nem kell mindig nehéznek beállítani azt. Ugyanis sokszor ez egy vidám folyamat.” Véleménye végül is tökéletesen illik a mozgalom céljához, mely honlapjuk főoldalán olvasható: „A Shout Your Abortion olyanok mozgalma, akik úgy beszélnek az abortuszról ahogy akarnak, és erre lehetőséget teremtenek másoknak is, hogy népszerűsítsék azt a médiában, művészetben és az egész országban közösségi rendezvényeken.”

Megleptem magamat a 21. születésnapomra egy abortusszal

A leszbikus pár többször közzétesz olyan videókat is, melyekben ilyen és ehhez hasonló mondatok hangoznak el: „remélem, már volt abortuszod vagy szeretsz olyat, akinek már volt”, vagy olyan feliratokkal látják el videóikat, hogy „az abortuszt szeretni kell” és „Megleptem magamat a 21. születésnapomra egy abortusszal.”

A két „aktivistának” összesen 165 ezer követője van és videóikat több, mint 20 millióan nézték már meg. A TikTok rövid ideig szüneteltette egyikük fiókját, de később helyreállította azt, miután nincs olyan szabályzata, amely tiltaná az abortusz „megbeszélését”. A Shout Your Abortion mozgalom elérte, hogy a közösségi médiaplatformon többen „úgy beszélhessenek az abortuszról ahogy akarnak.” Így kerülhetett fel az a hírhedt videó is, melyben egy lány bemutatja a pozitív terhességi teszttől kezdve a kerekedő pocakját, majd azt is, ahogyan nevetve elmegy az egyik Planned Parenthood abortuszklinikára, ahol – miután megnézte ultrahangját – megöli kisbabáját.

Az életpárti aktivista, Lila Rose a bizarr videóra a következőket reagálta: „Az emberek kegyetlenségre való képessége végtelen. Meg kell-e még lepődnünk ilyen kegyetlenség láttán, miután a társadalmunk nyíltan ünnepli az abortuszt? Megszakad a szívem ezért a segítség nélkül maradt kisbabáért, akit szülei vígan, kamerán megörökítve megöltek. És az anyukájáért, akinek egész életében azzal kell együttélnie, hogy ilyet tett.”

Bonow TikTok-videóit etikai okokból nem közöljük cikkünkben.

Forrás: Danubeinstitute.blog.hu

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: MTI/EPA/David Fernandez

Iratkozzon fel hírlevelünkre