„Nem oltóponttal oltunk, hanem vakcinával”

A Fővárosi Kormányhivatal vezetője elmondta: számos bejelentés érkezett a fővárosi háziorvosoktól, hogy a baloldali vezetésű kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltás megszervezéséhez.

Sára Botond Facebook-bejegyzésében emlékeztetett, hogy az Országos Oltási Munkacsoport hetekkel ezelőtt hivatalosan is kérte az önkormányzatokat, hogy adjanak a területükön működő háziorvosoknak adminisztrációs segítséget, önkormányzati munkatársakat, például az oltandókkal való időpont egyeztetés, és az oltással járó adminisztrációs feladatok elvégzésére, mivel „ez is nagyban segíti az oltás felgyorsítását.”

„A kormányhivatal megdöbbenéssel tapasztalja, hogy sorra érkeznek a háziorvosi bejelentések a baloldali vezetésű fővárosi kerületektől, hogy

az érintett önkormányzatok válaszra sem méltatják a háziorvos igényét vagy megígérték, hogy küldenek embert, de nem tették”– áll a közleményben.

A kormánymegbízott kifejtette, hogy a súlyos járványhelyzetben a budapesti polgárok által választott polgármestereknek az lenne a feladata, hogy a lakosság életének védelmét szem előtt tartva, biztosítsák a mielőbbi átoltottságot.

„Ismételten megkérjük az önkormányzatokat, hogy segítsék az oltási folyamatban a háziorvosokat”– közölte Sára Botond. 

A kormányhivatal vezetője a HírTV megkeresésére azt is elmondta, hogy vannak kerületek, amelyek inkább oltópontot hoznának létre ahelyett, hogy munkatársakat biztosítanának a háziorvosok megsegítésére. 

„Oltópontból van elég. Igazából nem oltóponttal oltunk, hanem vakcinával. Tehát oltópontban nem tudnak segítkezni, a háziorvosoknak tudnának, de nem teszik”– közölte Sára Botond.

 

Kiemelt képünk forrása: Sára Botond/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre