Orbán: Izrael állam világbajnoki címre tör

A regisztrálás és az oltás az egyetlen út, amely kivezet a mostani nehéz helyzetből - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban a koronavírus-járványra utalva.

A kormányfő kifejtette: kevesebb, mint 24 órát töltöttek Izraelben, fontos tárgyalásokat folytattak, „erről majd máskor”. Izraelben láthatta az újrainduló, járvány utáni élet jeleit, láthatta a teraszokat, a kinyitó éttermeket, a nekilendült gazdasági életet – közölte.

Hangsúlyozta: az eszköz, amellyel mindezt elérték, az oltás, a vakcina. A regisztrálás és az oltás az egyetlen út, amely kivezet a nehéz helyzetből – tette hozzá.

A miniszterelnök kiemelte: „Izrael állam világbajnoki címre tör”, a leginkább átoltott ország ma a világon.

Azt mondta: „mi is szeretnénk előkelő helyet elérni Európában”, de ehhez az kell, hogy vakcinaszállítmányokat szerezzenek, az állampolgárok pedig akarjanak kikerülni ebből a nehéz helyzetből, ami a regisztrációval és az oltással lehetséges.

„Ez a jeruzsálemi út leckéje” – zárta szavait Orbán Viktor.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Orbán Viktor miniszterelnök látható a Gecsemáné-kertben, Jeruzsálemben 2021. március 12-én. A magyar kormányfő hivatalos látogatásán Benjamin Netanjahu izraeli és Andrej Babis cseh kormányfővel a magyar-cseh-izraeli kormányfői csúcstalálkozón vett részt előző nap. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre