„Engem lőjetek!” – egy katolikus apáca védte a mianmari tüntetőket

Hétfőn Myitkyina városában Ann Rose Nu Twang nővér a rendőrök elé térdelt, miután látta, hogy azok egy csapat fiatal tüntetőkből álló csoportot zárnak körbe. A bátor tettről készült kép hamar bejárta Mianmart, és sokan dicsérték az apácát az önfeláldozó cselekedetéért – olvashatjuk a Mandiner.hu oldalán a The Guardian nyomán megjelent cikkben.

A Guardian értesülései szerint azután történt az eset, miután a felvonuló tüntetőket elkezdték körbevenni a rendőrök. Ezt látván, Nu Twang nővér és még két másik apáca a tüntetők elé állt, és könyörögtek a rendfenntartóknak, hogy menjenek el. Az apáca elmesélte, hogy azért borult térdre és mondta, hogy inkább őt lőjék le, mert aggódott nagyon a gyermekekért.

Nu Twang elmondása szerint ezt követően a rendőrök elkezdtek a tömegbe lőni. Mint mondta, először azt látta, hogy egy férfit fejbe lőnek, majd megérezte a könnygáz szagát. Az apáca elmondása szerint ekkor már nem tudott mást tenni, csak imádkozni. A helyi jelentések szerint két ember halt meg a hétfői tüntetéseken. Nem tudni, hogy a rendőrök éles vagy gumilőszert használtak – közli cikkében a Mandiner.hu.

Nem adja fel

Nu Twang nővér később azt mondta, hogy nem először találja magát ilyen helyzetben. Február 28-án hasonló körülmények között kért kegyelmet a rendőröktől, és azt mondta: a jövőben is ezt fogja tenni. Elmondása szerint ugyanis képtelen, hogy tétlen maradjon, miközben látja, hogy mik történnek a szeme előtt.

 

Forrás: Mandiner.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre