„Sárkány ellen sárkányfű”

A védőoltás jelenti az egyetlen lehetséges védelmet a koronavírus-járvány ellen - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videóban azt követően, hogy maga is megkapta a kínai Sinopharm-vakcinát.

A kormányfő úgy fogalmazott: „a koronavírus-járvány harmadik hulláma támad, ami erősebb lesz, mint az előző kettő”. Ezért arra kérte a magyarokat, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat. „Érdemes hallgatni az okosabbra” – mondta, a vakcinát ugyanis azután kapta meg, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos úgy döntött, hogy az operatív törzs vezetői is oltassák be magukat.

A videóban bemutatták, ahogy testhőmérséklet-mérést, kézfertőtlenítést, valamint orvosi vizsgálatot követően a miniszterelnököt is beoltják a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ oltópontján. „Sárkány ellen sárkányfű” – jegyezte meg a kormányfő a vakcina beadása előtt.

A videóban az oltóorvos is azt mondta: a legjobb oltóanyag az, amit már megkapott a páciens.

Orbán Viktor az oltást követően a Karmelita kolostorban nyilatkozva azt mondta, kutya baja, ezért arra biztatott, hogy senki se féljen a védőoltástól.

Hozzátette: a Vajdaságban magyarok tízezrei és már Magyarországon is több ezren kapták meg a kínai vakcinát. Bízzanak a magyar szakemberekben! – kérte Orbán Viktor.

 

(MTI)

 

Beoltották Orbán Viktort

 

Kiemelt képünk forrása: Facebook/Orbán Viktor

Iratkozzon fel hírlevelünkre!