Kocsis Máté: Pikó 15 hónap alatt 15 milliárd forintot „herdált el”

Elindult az ellenzéki pártok kormányhibáztató kampánya. A kedden kiadott ellenzéki közlemény szerint a kormány rendeleteivel „kivérezteti” az önkormányzatokat, kiváltképpen a fővárost. Az áldozatnarratívára épülő baloldali politikai kommunikáció mögé már több ellenzéki vezetésű önkormányzat is felsorakozott.

A napokban Pikó András, Józsefváros polgármestere Facebook-üzenetében rontott neki a kormánynak és a terület országgyűlési képviselőjének, Kocsis Máténak.

„A kormányzati elvonások döntéshozói egy tollvonással keresztbe akarnak tenni vélt vagy valós politikai ellenfeleiknek” – írta.

Józsefváros polgármestere a kormány járványhelyzet miatt meghozott döntéseit úgy állítja be, mintha azok miatt nem tudnának eredményeket elérni.

Kocsis Máté közösségi oldalán azt írta: Pikó Andrásnak fontosabb a haverok kifizetése, mint az intézmények fenntartása, hiszen 15 hónap alatt 15 milliárd forintot „herdált el”, ugyanis – szögezi le a kormánypárti képviselő – ennyit hagyott maga után az előző vezetés. „Ez a pénz köddé vált, viszont Pikó (…) bejelentette, hogy kivégzi a kerületi intézményrendszer fontos részét” – olvasható Kocsis bejegyzésében.

A józsefvárosi vezetés 2021-re  jelentős társadalmi tevékenységet végző intézményeit zárta be költségcsökkentés ürügyén.

A VIII. kerületi önkormányzat így nem támogatja tovább a híres Józsefvárosi Galériát, a negyedévszázados Zászlómúzeumot, valamint a H13 Vállalkozásfejlesztési Központot. Az intézmények a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. kezelésében állnak, de a költségvetési keretösszeg nélkül bezárni kényszerülnek.

A H13 Vállalkozásfejlesztési Központ egyike volt a kerületek legeredményesebb, ilyen jellegű intézményeinek, falai közt startup cégek és civil szervezetek irodái is működtek – bezárása a sikeres fiatalok elleni támadásként is felfogható.

Kocsis Máté a bezárások kapcsán úgy fogalmazott: „Tragikus ámokfutás ez, emberek, családok, intézmények tönkretétele, amit (Pikó András) kommunikációs trükkökkel akar elfedni. Egyszer felelni fog ezért.”

 

Böröcz: Sikerült megvédeni a Márványmenyasszonyt

Böröcz: Sikerült megvédeni a Márványmenyasszonyt

Kiemelt képünk forrása: Wikipedia.hu


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb