Köves Slomó: Az a felelős magatartás, ha beoltatjuk magunkat

Szerintem az a felelős magatartás, ha beoltatjuk magunkat – nyilatkozta lapunknak Köves Slomó a koronavírus elleni vakcinázással kapcsolatban. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija hozzátette: szűkebb és tágabb közösségünk érdekében is ezt kell tennünk.

Köves Slomó maga is átesett a betegségen tavaly nyáron. Könnyű lefolyású vírusos tünetekkel vészelte át a koronavírus-fertőzést. Sajnos azonban nem mindenki ennyire szerencsés. Kortól és nemtől függetlenül bárki kórházba kerülhet, ezért rendkívül fontos, hogy éljünk a lehetőséggel, és adassuk be a koronavírus elleni vakcinát. Ennek érdekében a kormány kampányt is indít. Az oltás önkéntes, és a kormány a jövőben sem teszi kötelezővé, ugyanakkor mindenkit arra biztat, hogy regisztráljon.

A pápa is előjegyeztette magát oltásra

Kampányt indít a magyar kormány az oltásra jelentkezés ösztönzésére

Az EDDA billentyűse Istenben bízik

 

(Kiemelt képünkön: Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija beszédet mond a budapesti gettó felszabadulásának 75. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen az egykori gettó emlékfalánál a VII. kerületi Dohány utcában 2020. január 17-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)