Azok lesznek 2021 hősei, akik ki mernek szólni a liberális kánonból

Ne szólj szám, nem szólnak rám liberális ismerőseim. Vagy a nagy kék közösségi oldal. Vagy akárki, aki szerint „nem normális”, hogy például a család apából (ő legyen mondjuk férfi), anyából (játszunk el a gondolattal: nő) és gyerekekből áll. Inkább meghúzom magam itt a sarokban, csendben elvagyok, azt mondták, ha nem állok fel, nem szólok semmi rosszat, itt békén hagynak.

Az értékek? Azokat majd megvédi más. Csúnya, kemény harcok ezek, ki akarná beleártani magát?! Egyébként is kényelmesebb itt a sarokban, kicsit sötét ugyan, de megteszi. A kényelem a hosszú élet titka, nem?

Nem, barátaim, még csak véletlenül sem.

Szólnunk kell, mert szorulni fog a hurok, hiszen szorítani akarják azok, akik kézben tartják évtizedek, talán évszázadok óta. És ne gondoljuk azt sem, hogy itthon, tíz évnyi jobboldali kormányzással a hátunk mögött megoldja ezt helyettünk más, hogy Magyarországon nem szükséges lefolytatni azokat a vitákat, amiket a nyugati konzervatívok jobbára megspóroltak (ők a szoba sarka helyett kávéházi szegletet kaptak). Aki figyel, láthatja: ugyanazokon a frontokon támadnak bennünket, az értékeinket, mint Nyugaton teszik és ne legyen kétségünk afelől, hogy nem fognak megelégedni kisebb eredményekkel.

A társadalom teljes szétzilálása a cél. Az identitások maradéktalan feloldása.

Természetesen nagy előny, hogy Közép-Európában nemzeti kormányok vannak hatalmon. (Éljen Magyarország! Niech żyje Polska!) Ez azonban nem jelenti azt, hogy kinek-kinek nem szükséges kivennie részét a küzdelemből, a harcból, ami gyakorlatilag nemzeteinkért, gyermekeink lelkéért zajlik. Mert a fertő itt van, egyre magabiztosabb, egyre embertelenebb, miközben álságos módon éppen valamiféle teljesen téves tolerancia- és szeretetfogalom mögé bújva manipulál.

Komplett szerkesztőségek, pártok, családok és brigádok állnak szolgálatába.

Azok lesznek 2021 hősei, akik mi mernek szólni a liberális kánonból. Akik mernek nagy állításokat értékalapon megfogalmazni, érvelni azok mellett, kartácstüzek ellenére is. Akik lelki-szellemi otthont nyújtanak írásaikkal, gondolataikkal, kiállásaikkal.

Akik nem fogadják el a politikailag korrekt (ej, de unalmas már, hogy erre kell rámutatni) szélsőliberális véleménydiktatúrát, akik nem hatódnak meg celebek érzékenyítőkampányaitól, nem ijednek meg hatalmas vállalatok akarat- és érdekérvényesítésétől.

Akik akkor is megszólalnak, amikor mindenki más csendben marad. Akik nem hunyászkodnak meg. Akik teszik a dolgukat, alkotnak, alakítanak.

Ők lesznek az én hőseim. Ők lesznek 2021 hősei.

 

Vágvölgyi Gergely

A szerző további írásait ide kattintva olvashatják.

 

Kiemelt képünkön: lengyel katolikusok élőlánccal védik templomukat Varsóban, 2020 őszén a szélsőliberális szervezetek által az abortusz törvényesítéséért folytatott tüntetések idején. A képen egy tüntető középső ujját mutatja a templomvédőknek, egy őket támogató magyar életvédő a kezével szív alakot formáz. 

Fotó: S4C News, Sebastien Meuwissen

Iratkozzon fel hírlevelünkre