Idén sem marad el az imperfectum adventi áhítata

December 22-én, „Jöjj, Emmánuel” címmel adventi zenés áhítatot tart az imperfectum katolikus könnyűzenei együttes. Az előző években már megszokhattuk, hogy az adventi idő finisében a budapesti Magyar Szentek Temploma megtelik azokkal, akik az elcsendesedést segítő énekekkel kívánják kipárnázni lelkük betlehemi jászolát. A koronavírus-járvány miatt azonban az esemény ezúttal az online térbe költözik.

Nagy Lajos, a zenekar vezetője szerint ezek az alkalmak kiemelt jelentőségűek művészeti közösségük életében. Normális esetben a Magyar Szentek Templomába ilyenkor olyanok érkeznek, akik nem bulizni jöttek, hanem a közelgő születésnapra kezdik el a díszítést és rendrakást – elsősorban a lelkükben.

A csapat a vírushelyzetet meghívásnak tekinti, és igyekszik megfelelni rá. Mint az esemény meghívójában olvasható: „Meghívást kaptunk, hogy kipróbáljuk magunkat egy új online műfajban. Idén személyesen nem tudunk találkozni – ezzel mégis egy új lehetőséget kaptunk.

Esélyt kaptunk, hogy felülvizsgáljuk és letegyük azokat a felesleges dolgokat, amelyek miatt elsüllyedhetünk. Újraértékelhetjük életünkben az advent jelentőségét: most nem mehetünk sehova, mégis, mindenhol ott lehetünk, ahol szeretettel befogadnak minket – akár egy szállást kereső családot régen…

Az invitálás így folytatódik: „meghívást kaptunk rá, mi izgalommal készülünk. Meghívunk hát Téged is – e sorok olvasóját – csatlakozz hozzánk december 22-én! Készüljünk közösen a Megváltó születésének ünnepére! Legyen ez az alkalom mindannyiunk számára kis adventi ajándék! – áll a meghívóban, amelyhez hozzáteszik: »csak úgy: imperfectum-osan«.”

Mindezzel talán leginkább arra utalnak, hogy az imperfectum együttes különleges ajándéka a pörgős, dinamikus dalrepertoár mellett a visszafogottabb, meditatív énekek gyűjteménye. Ezek kiváló segítséget nyújtanak abban, hogy lelkünk mélyebb rétegeibe is betekintést nyerhessünk – karácsony előtt három nappal, este 19:00 órai kezdettel, ezen a felületen.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Isten megtapasztalásának hétköznapi csodái miatt énekelek – Nagy Lajos a Vasárnapnak

Hadd legyek én a jászol! – Nagy Lajos a Vasárnapnak

Dicsőítők az Oltáriszentség körül

Kiemelt képünk forrása: imperfectum.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre