Orbán: Teljesen ésszerűtlen politikai vitákkal megterhelni a döntéseket

Járvány idején, gazdasági bajok idején, teljesen ésszerűtlen politikai vitákkal megterhelni a döntéseinket – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Instagram-oldalán csütörtökön közzétett videójában.

Orbán Viktor a brüsszeli utolsó tárgyalás kezdete előtti percekben azt mondta: most segítséget kell nyújtani azoknak, akiknek erre szükségük van. – Ezt diktálja a józan ész, ennek kell most érvényt szerezzek – fogalmazott, hozzátéve: „már csak egyetlen dolgom van, hogy bemenjek a farkasverembe”.

A miniszterelnök azt mondta: „minden tárgyaláson túl vagyunk, minden előkészítő megbeszélést lefolytattunk. Összes barátunkat összegyűjtöttük, az ellenfeleinket semlegesítettük”. Orbán Viktor kiemelte: az a reményük, hogy a végeredmény szolgálni fogja Magyarország, Lengyelország érdekeit és az egész Európai Unió érdekeit is. Hozzátette: legnagyobb reményük, hogy a józan ész szempontja érvényesül majd.

Csütörtök este újabb videót tett közzé, melyben arról számolt be: órák óta nagy erővel zajlanak a tárgyalások a brüsszeli plenáris ülésen és a háttérben egyaránt, és még órákig tartanak is majd. A kormányfő úgy értékelt: nehéz a helyzetet pontosan felmérni, de a magyar pozíciók erősek. Hozzátette:

„Hogy a férfiak is értsék, hogy miről beszélek: egy hatlapos ulti van a kezemben negyvennel és két szél ásszal. Ezt meg lehet azért oldani, azt hiszem, szép esténk lesz”.

MTI

(Kiemelt képünkön: Angela Merkel német kancellár, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és David Sassoli, az Európai Parlament elnöke (b-j) az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos csúcsértekezletén Brüsszelben 2020. december 10-én, az esemény nyitónapján. Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Iratkozzon fel hírlevelünkre