Idén a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot segítik

A családszervezetek idei jótékonysági akcióját népszerűsítette közösségi oldalán Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter azt kérte, hogy segítsünk a gyerekeken.

„Ha egy jó célt szeretnének támogatni karácsony közeledtével, segítsünk közösen azoknak a kisgyermekeknek, akiknek a megszokottnál is több figyelemre van szükségük. A családszervezetek adventi karácsonyi vásárát idén nem tudjuk a hagyományos módon megrendezni, mégis megtartjuk” – mondta videójában a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Mint megjegyezte, a vásárt és a gyűjtést online rendezik meg. Hozzátette: a járványhelyzetben talán a szokottnál is nehezebb odafigyelni másokra, olyanok felé fordulni, akik bajban vannak, akik több nehézségtől szenvednek, mint a környezetünkben élők.

Király Nóra, a Ficsak alapítója arról beszélt: ötödik éve fognak össze a magyarországi családszervezetekkel, hogy adventkor egy jó ügyet szolgáljanak. Idén a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot segítik: egy új gyermekrohamkocsi üzembe helyezéséhez és egy speciális hordágyra gyűjtenek, ami 2,5 millió forintba kerül.

Az adományokat a ficsak.hu-ra és a szervezet közösségi oldalára várják, utalni az adjukossze.hu oldalon lehet néhány kattintással.

A videóüzenet itt tekinthető meg.

 

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Facebook/Novák Katalin