„Mindig vádold a másikat azzal, amit te követsz el”

„Fideszes propagandagép: Már a környező országokban is terjesztik a hazugságokat” – olvasom a vérfagyasztó hatású, fekete háttérrel megkomponált üzenetet a Momentum oldalán. A korszakos leleplezés szerint a TV2 Média Csoport (az uniós egységes piac adta lehetőségekkel élve) felvásárolt egy szlovén tévétársaságot, amiből Donáth Anna azonnal levonta az egyetlen lehetséges következtetést: fideszes „propagandagép” épül a szomszédunkban, amely „ha nem is magát Orbán Viktort, de szlovén szövetségeseit fogja majd kiszolgálni”.

Amennyiben valóban ez lenne a cél, és ráadásul teljesülne is, akkor szélsőséges esetben még az is előfordulhat, hogy a kétmilliós ország egy jövőbeni választás nyomán a jelenlegi négy helyett akár egy egésszel több, azaz öt konzervatív politikust is delegálhatna a 705 tagú Európai Parlamentbe. A rettegés tehát szinte indokolt.

Mondjuk nem tudom, belenézett-e Donáth Anna az ominózus szlovén adó műsorába, de én megtettem, és amikor megtettem, akkor épp egy forró leszbikus csók csattant el a tévécsatorna „Boldog szinglik” című legújabb sorozatában. Egyelőre tehát aggodalomra semmi ok, dübörög ott az LMBT-propaganda, ahogy kell –

nem úgy tűnik, hogy mostantól a Kormányzati Tájékoztatási Központ oktatóműsorokban bombázná a derék szlovénokat a suttogó NER-propaganda olyan közveszélyes üzeneteivel, mint „az apa férfi, az anya nő”.

Felmerül továbbá a kérdés, hol marad a „Balliberális propagandagép: Magyarországon is terjesztik a hazugságokat” című egyenértékű momentumos felhördülés a hazánkban egyébként piacvezető RTL Klub miatt. Mert ugye a csatorna a luxemburgi RTL Csoport tulajdonában van, amely mögött pedig a közismerten globalista-liberális Bertelsmann áll, tehát csontra ugyanúgy egy külföldi ország bizonyos politikai irányzatot követő vállalatcsoportjával állunk szemben, mint a TV2 szlovéniai tulajdonszerzése esetében.

Nem hallottuk továbbá a Momentum panaszait akkor sem, amikor Soros György tavaly megvásárolta a második legnagyobb lengyel rádióadót.

Ha Donáth Anna a TV2 esetében úgy látja, szó sincs piaci célokról, hisz az ügylettel csupán „a propagandagép alkatrészei áramlanak” egy másik országba, akkor akár az is feltűnhetne neki, hogy egy shortolásban utazó amerikai multimilliárdosnak vajon miért kell pont egy fura nyelvű közép-európai rádióadó. Ez világunk nagy misztériumainak egyike: ha globalista-balliberális körök kezébe kerül médiatulajdon, az a tőke szabad áramlásának fénylő példája, a független és objektív tájékoztatás gránitszilárdságú garanciája, ellenben ha egy magyar üzletember médiacége fektet be külföldön, az automatikusan hetes cikkelyért kiáltó botrány.

Persze nem szívesen kötekedem a propagandagépezetek külföldi működtetésének témájában Donáth Annával, aki mára kétségkívül a diszciplína egyik nagyasszonyává nőtte ki magát (pedig igen szoros a verseny). Aki még ki se pakolta dobozait Brüsszelben, máris serényen igyekezett megfúrni, hogy Járóka Lívia egyetlen roma származású képviselőként az EP alelnöke lehessen, majd (bemelegedvén) tavaly egy liberális szlovák párt mellett kampányolt a felvidéki magyar jelöltekkel szemben. És aki sose szokott „lefekvés előtt csacsogni” Věra Jourová uniós biztossal, csupán háromnaponta „egyeztetett vele informálisan” a magyarországi úgynevezett diktatúráról, micsoda ordító különbség. Ezért ha a téma egy ilyen avatott szakértője szerint a szlovén Legyen Ön is milliomos és társai magyar kézbe jutva „a kamuhírek terjesztésének és a dezinformációnak” veszedelmes eszközei lehetnek, én akár még el is hiszem.

Csak az nem világos, hogy a kamuhírek terjesztésére és a dezinformációra ilyen mértékben érzékeny Donáth Anna miért hívja fel olvasóit egy szomszédos Facebook-posztban arra, hogy (járványügyi veszélyhelyzetben, a Németh-testvérek tündöklésének és bukásának évében) a Momentum nyilvános internetes felületén beazonosíthatatlanul és anonim módon írják meg, hogy látják, milyen a helyzet mostanában a magyar kórházakban. Persze ha egy full bolsevik pártról beszélünk, amely rendre olyasmivel vádolja politikai ellenfeleit, amit ő maga követ el rutinszerűen, akkor nincs kérdésem.

 

Francesca Rivafinoli

A szerző további írásai ide kattintva olvashatók

 

Kiemelt képünk forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre