Advent során növekedni szeretnénk a hitben, reményben, szeretetben

Az idei adventben a körülmények, a koronavírus-járvány és a korlátozások is rákényszerítenek az elcsendesedésre - mondta Fehér Zoltán, a Szent István-bazilika káplánja az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Fehér Zoltán arról beszélt: „ez a karácsony más karaktert ölt, nincsenek nagy családi összejövetelek, találkozások”, így nagyobb, különleges hangsúlyt kap az „önmagunkba nézés”, a „lelki forrásokból táplálkozás”.

Adventben, a Jézussal való találkozásra készülve „hitben, reményben, szeretetben akarunk növekedni”, és idén ebből a háromból a remény a legmeghatározóbb – mondta.

Kitért arra: advent időszaka egyrészt „látható készület” karácsony, Jézus Krisztus megtestesülésének ünnepére, elcsendesedve, böjttel, imádsággal. Másrészt várakozás Jézus második eljövetelére. „Jézus most is érkezőben van, és az a kérdés, hogy engem hogyan fog érinteni az eljövetele”.

Mindenkinek van tehát egy személyes adventje – mondta.

Hozzátette: Jézus mindig arra tanított, hogy második eljövetelekor „ne rémüldözzünk a minket körülvevő világ szörnyűségeitől, hanem legyenek ezek jelzések, hogy nézzünk önmagunkba”.

 

MTI

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk: 

Szakály Sándor: Karácsonyok – egykoron

Adventi tartalmainkat az alábbi képre kattintva olvashatja: