Jótékony célt szolgálnak Herczegh Anita saját készítésű koszorúi is

A Családszervezetek Adventi Vására és Gyűjtése elnevezésű kezdeményezés konkrét célja egy 2,5 millió forintos speciális hordágy beszerzése, mely a tavasszal átadásra kerülő új rohamkocsi egyik elengedhetetlen felszerelése lenne, és nélkülözhetetlen a kisgyermekek ellátása során. A nagyszabású cél eléréséhez többek közt olyan szervezetek csatlakoztak, mint a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.

Herczegh Anita és Áder Júlia adventi koszorúja (A kép forrása: Fiatal Családosok Klubjának Facebook-oldala)

A jótékonysági akció fővédnöke ezúttal is Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki évek óta szívén viseli a gyűjtés sorsát és saját készítésű munkáival járul hozzá a vállalkozás sikeréhez. Idén lányával, Áder Júliával együtt varázslatos adventi koszorúk, kopogtatók és asztali díszek elkészítésével segítik a gyűjtési akciót, amely a koronavírus miatt, rendhagyó módon az online térben kerül megrendezésre. A csodaszép kreációkat itt lehet megtekinteni.

Érdemes sietni a vásárlással, mert az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy sok család örülne neki, ha ünnepi asztalát Herczegh Anita egyik meseszép koszorúja díszítené – valamint azt sem szabad elfelejtenünk, hogy november 29-én, advent első vasárnapján, az első gyertya meggyújtásával elkezdődik az örömteli várakozás időszaka.

Az adománygyűjtés idén kiegészül egy zenés, online eseménnyel is. Az adventi Ringató foglalkozás december 5-én, szombaton 10:30-kor kerül megrendezésre. A szervezők mindenkit szeretettel várnak, aki szeretne egy picit a karácsonyra hangolódni, közösen dalolni, mondókázni. A kérésük mindössze annyi, hogy a részt vevő családok egy számukra nélkülözhető összeggel támogassák a zenei kezdeményezést, s ezáltal a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot. Az esemény Facebook-oldala itt található.

A 2020-as esztendő talán minden szempontból rendhagyó; a koronavírusnak köszönhetően sok család került mind anyagilag, mind lelkileg nehéz, olykor válságos helyzetbe. Mégis, aki teheti, ha csak egy jelképes összeggel is, segítse a jótékonysági akciót! Hisz ezen a karácsonyon talán még nagyobb jelentőséggel bír az a gondolat, hogy adakozni öröm, segíteni pedig igaz, krisztusi cselekedet. Ahogy a Biblia mondja: „Mindenki elhatározásának megfelelően adjon, ne kelletlenül vagy kényszerűségből, mert Isten a jókedvű adakozót szereti” (2Kor 9.7). Mentsünk meg együtt minél több gyermeket!

Az adományvonal itt érhető el.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk:

Karácsonykor egy kabát a legszebb ajándék sok szír gyereknek

Kiemelt képünk forrása: Fiatal Családosok Klubja Facebook-oldala

'Fel a tetejéhez' gomb