Rászoruló gyerekektől vonta meg a karácsonyi örömöket egy vallásellenes szervezet

Egy vallásellenes szervezet nyomására egy amerikai iskola felfüggeszti részvételét a karácsonyi karitatív misszióban, melynek keretében rászoruló gyerekeknek gyűjtenek ajándékokat. A szervezet a projekt vallásos jellegében látta a problémát, amely – szerinte – sérti az amerikai alkotmányt – közölte a V4NA Hírügynökség.

A Freedom From Religion Foundation (FFRF) panaszt tett a kansasi Liberty Middle School-nál, amiért az részt vett egy evangélikusok által szervezett projektben, az Operation Christmas Child-ban, melynek keretében a diákok ajándékokat gyűjtöttek a szegénysorban élő gyerekek számára.

Az alapítvány arra kérte az iskolát, hogy ne vegyen részt többé sem ebben, sem másmilyen, kereszténységet népszerűsítő projektben.

A vallásellenesek szerint az iskola a karácsonyi projekttel több ponton is megsértette az amerikai alkotmányt.

A kansasi iskola engedett a nyomásnak, és kiszállt a karácsonyi adománygyűjtésből. Tony Helfrich, a tankerület főfelügyelője szerint eddig nem tudták, hogy mennyire „szektás” a projekt jellege…

Az FFRF-nek tehát sikerült elérnie, hogy karácsonyokor ne kapjanak ajándékot a rászoruló gyerekek.

Az Operation Christmas Child-ot az evangélikus Samaritan’s Purse szervezi. Őket a vallásellenes alapítvány egyenesen szektás vallási szervezetként jellemezte, éppen ezért üdvözölték az iskola döntését a projektből való kiszállásra.

 

 

Az FFRF szemét valószínűleg az is szúrta, hogy a cipősdobozokban elhelyezett ajándékok mellett egy Jézusról szóló kis füzet is volt. Ráadásul a Samaritan’s Purse oldaláról kiderül, hogy számos megajándékozott gyermek fordult a vallás felé, és csatlakozott az evangélikus egyházhoz.

Az FFRF egyébként egy „aggódó” iskolai dolgozótól kapta a fülest, miszerint alkotmányba ütköző szabálytalanságok folynak az iskolában.

A dolgozó panaszai között volt az is, hogy az igazgatóhelyettes több alkalommal idézett a Bibliából, illetve tett közzé vallási üzeneteket.

A Freedom From Religion Foundation nem először lép fel a keresztény vallással szemben. Az alapítvány azt hirdeti, hogy az alkotmányban leírt vallásszabadság fogalmába a vallástól való szabadságot is bele kell érteni…

Forrás: V4NA Hírügynökség

Iratkozzon fel hírlevelünkre