Ideje lenne befejezni a halálkampányt a heccsajtóban!

Néha igazán nehéz eldönteni – mondom ezt némi cinizmussal –, hogy a baloldali politika adja ki az utasítást a heccsajtónak – vagy fordítva. Történt ugyanis, hogy nemrég kórházba került Bankos Barnabás, egykori labdarúgó, manapság edző, mert ledöntötte a lábáról a koronavírus. Közösségi oldalán napi szinten tájékoztatta ismerőseit arról, hogy mi zajlik körülötte az egészségügyben, milyen módon látják el, mekkora munkát végeznek az orvosok és az ápolók – és eközben nem volt negatív megnyilvánulása. Az egyik posztjában – november 11-én – jegyezte meg sok egyéb mellett, hogy 5 percenként hozzák a betegeket – amiben semmi meglepő sincs, hiszen egy kifejezetten nagy kórházról beszélünk, ahol egyébként 309 ágyat különítettek el koronavírusos betegek részére.

Kistarcsa, 2020. április 30. A kormany.hu által közreadott fotó a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház COVID osztályán készült Kistarcsán 2020. április 30-án, az ott végzett gyógyító munkát mutatja be. Fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

És a dolog ennyiben is maradhatott volna, hiszen Bankos szinte minden posztjában leírta, hogy nagyon hálás az egészségügyi személyzet munkájáért, le a kalappal előttük, nagyszerűen végzik a feladatukat. Csakhogy, mit ad isten, ez valahogy kimaradt abból a körből, amelyben a balos médiumok elkezdték a saját szájuk íze szerint feldolgozni a sportember benyomásait.

A sort a Blikk nyitotta, ahol Bankos kiírásait úgy állították be, mintha egyenesen nekik nyilatkozott volna az úr, sőt sikerült a rendkívül ízléses, „Horrortörténeteket is mesélt a Covid-osztályról” alcímet adni a beszámolónak, amiben tételmondatként elhangzik egy ocsmány hazugság – és ebből már szépen építkezhettek a továbbiakban a csatasorba álló hecctermékek. Bankos ugyanis közösségi oldalán a következőt írta: „5 percenként hozzák be a betegeket, kb. 2 hétre mondtak káoszt a kórházakba. És le a kalappal az ápolók és doktorok amit itt bent művelnek, 24 órában beöltözve, le se vehetik,egyszer ehetnek és mindenkihez óránként kell menniük és mindent vizsgálni!”

Ezzel szemben a Blikk már így idézte a sorait: „Ötpercenként hozzák a betegeket, viszik a holtakat. Rengeteg a beteg, ezen a szinten 134, akikre 4 ápoló jut, de óránként vizsgálnak bennünket. Kevés az orvos és az ápoló, de le a kalappal előttük, mindent elkövetnek értünk.” Nahát, mintha felfedezhetnénk némi különbséget Bankos eredeti szavai és a Blikk által leírtak között! Például Bankos egy szót sem ejt halottakról, de a Blikk tudósításában már feltűnnek a holtak, akiket néhány percenként szállítani kell. És milyen furcsák a további véletlenek: a 24.hu, illetve más sajtótermékek már azzal a címmel vették át az eredeti cikket – idézem itt a 24.hu-t –, hogy „Ötpercenként hozzák a betegeket, viszik a holtakat”.

Hazugság, hazugság, hazugság.

El lehet itt játszani a bordélyba adott szűzlány sértettségét, amikor a kormány vagy a nemzeti sajtótermékek képviselői – nem is annyira gyöngéden – a vírus szövetségeseinek és egy halálkampány működtetőinek nevezik az ellenzéket és heccsajtójukat, csakhogy amikor ilyen könnyedén lehet lebuktatni ezt az ócska propagandát, akkor legalább annyit megtehetnének az ebben résztvevő hölgyek és urak, hogy legalább a következő 24 órában nem sivalkodnak hazugságokat. Tudom, ez bizonnyal túl nagy kérés.

Az a nyilvánvaló helyzet – és ez a fenti esetből is látszik –, hogy az ellenzéki szereplők teljes erővel, minden lendületükkel belekezdtek abba a tevékenységbe, aminek leírására még a hazaárulás sem a legmegfelelőbb kifejezés. Mondjuk szellemi terrorizmusnak – és még akkor is enyhén, finoman, visszafogottan fogalmaztunk.

A Flór Ferenc Kórház illetékesei már jelezték is, hogy azok a médiumok, amelyek az előbb említett hazug, egyébként büntetőjogi tényállást megvalósító módon számoltak be az intézményben történtekről, el kell távolítsák ezzel foglalkozó cikkeiket, és be kell számoljanak arról, hogy meghamisították a tényeket, különben jogi lépéseket tesz a vezetőség. A kórház honlapján pedig hamarosan megjelenik egy beszélgetés Bankos Barnabással, amiben ismét elmondja, milyen komoly munkát látott a kórházban és mennyire odafigyeltek rá.

Mindenki készüljön fel arra, hogy ilyen időket fogunk élni a jövőben is: minden egyes nap háborút hoz, ahol semmilyen – még egyszer, hangsúlyosan megismétlem, semmilyen – gesztust sem tehetünk az újpogányok felé.

Immár mindent arra tettek fel, hogy hátha lesz egy összeomlás, szétesés, hatalmas válság, amivel a választókat megkerülve – hiszen másképpen igen kevés esélyünk van – bemasírozhatnak a hatalomba.

Ez nem más, mint az 1918-as lecke. Ebben teljes értékű kiszolgálójuk minden propagandistájuk.

A rossz hírem az, hogy a rémhírterjesztők immár nem ússzák meg könnyedén.

 

Trombitás Kristóf

A szerző további írásait ide kattintva olvashatja.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk:

Most is kedélyesen röhögcsél a bécsi helyzeten a balos sajtó?

Iratkozzon fel hírlevelünkre