Akcióban az ifjúgyurcsányisták

Néhány hónapja immár, hogy újabb színfolttal gazdagodott politikai életünk, beteljesítve a miniszterelnök profetikus kijelentését, miszerint „némi humor és vidámság hiányzik csak, de arról majd a magyar ellenzék gondoskodik”. Hiánypótló jelleggel létrejött ugyanis a DK ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület – micsoda parádés név, haha, Lendület, az ugye egy magyarra fordított Momentum, ők tehát a demokratikus és magyar Momentum, szemben a Szamuely 2.0 külföldről pénzelt Momentumával. Mindemellett a szervezet rövidítése DEL, aminek jelentésrétegeibe nem nehéz belelátnunk az „őszödibeszédes-ünnepszétverős múltat végképp eltörölni”, valamint az „Orbánékat likvidálni” célkitűzéseket. Pazar entrée, vélhetnénk.

A névválasztás azonban a jelek szerint minden létező kreatív energiát leszívott. Már nyáron feszengtünk kissé, amikor augusztus közepén, miután az összes lehetséges ellenzéki párt az összes lehetséges bőrt lehúzta a Balaton-tematikáról, a derék fiatalok jó ötletnek találták színes csúszdás műanyag vízibicikliken egyensúlyozva magyarázni a teltházas Balaton közepén, hogy ma már a családok egyetlen nyomorúságos hétre sem tudnak leruccanni a magyar tengerhez. De akkor még nem tudtuk, hogy ennél a performansznál csak rosszabbak jönnek.

A legújabb ifjúgyurcsányista akció keretében egy gyűrött amerikai „szolgálólány”-jelmezbe öltözött lyányka fejtegeti nekünk a Parlament előtt elborzadva, hogy „a magyar pályakezdő fiatalok helyzete kilátástalan”, ráadásul „Orbánék egy lépésre vannak attól, hogy a mi testünkön keresztül uralják le az egész világot”.

Tehát van egy fiatal lány, egy állítólag önálló, lázadó személyiség, aki a lengyel tüntetőket szolgaian utánozva fogja az amerikai tudatmódosító filmipar egyik jeles mainstream alkotásán alapuló, Kínában legyártott igénytelen tucatjelmezt, fölveszi testére, és felmond egy előre megírt szöveget, miszerint nem fogja hagyni, hogy az ő testén keresztül „uralják le” Orbán Viktorék az „egész világot”, nyilván Arubától Monacón át Zimbabwéig, de talán a Plútó is belefér.

Édes gyöngyvirág, hát így most pont a te testeddel is „uralja le” a deep state az egész glóbuszt, ahogy ott állsz abban az amerikai hacukában – és mondom ezt nem elítélőleg, hanem féltő tekintettel.

Mert míg a nagy öregek (így a Gyurcsány-házaspár) esetében kétségeim sincsenek afelől, hogy direkte hazudnak, és az igazság ismeretében tolják szégyentelenül a demagógiát, a kisdékások esetében már bizonytalanabb vagyok. Nem tartom kizártnak, hogy hiszik is azt, amit mondanak. Márpedig kevés szomorúbb jelenség van annál, mint amikor egy tanult, egészséges fiatal lány egy megkeseredett dékás kisnyugdíjas stílusában lamentál életének totális kilátástalanságán, és az ostoba álhíreket lazán készpénznek véve görcsöl azon, hogy politikusok önkényesen bele fogják kényszeríteni őt egy nem kívánt terhességbe. (Pedig nem, egyáltalán nem kell olyasmitől tartani, hogy a Fidesz-KDNP törvénybe iktatná, hogy mostantól kötelező fűvel-fával felelőtlenül ágyba bújni.)

A meggyőződéses gyurcsányizmus gyanúját erősíti a DEL-es lány harcias kijelentése is, miszerint „elítéljük azt, hogy a konzervatívnak és kereszténynek nevezett ordas nagy hazugságot ránk erőltessék, hiszen mi a saját jövőnket akarjuk alakítani”. Ha jól értem, a „ránk erőltetés” az akar lenni, hogy Magyarország aláírta a Genfi Konszenzus Nyilatkozatát, amelyben a felek egészen konkrétan olyan elvek mellett kötelezik el magukat, mint „a felelősség egyenlő megosztása a férfiak és a nők között”, „esélyegyenlőség biztosítása a nők számára a politikai, a gazdasági és a közélet minden szintjén”, valamint „a nők egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésének javítása”, satöbbi, amik azért nem kimondottan nőgyűlölő szólamok. Ja, hogy a nyilatkozat egyik mondata rámutat arra, hogy minden ország szabadon dönthet az abortusz szabályozásáról, skandalum. Ebből sikerült a DK-nak egy laza tömegpszichózis segítségével azt a kényszerképzetet kialakítania, miszerint holnap az abortuszt tiltják be, holnapután a nők szavazati jogát veszik el, aztán pedig talán már a konyhából se léphet ki az asszonyállat.

Ha ezt egy tájékozatlanabb idős gyurcsányista beveszi, az sajnálatos, de komolyabb következményekkel nem jár. Ha azonban tizenéves lányok indulnak neki az életnek abban a szilárd meggyőződésben, hogy két alternatíva létezik: az egyik az HBO-sorozatban látott erőszakos, rémisztő szexrabszolgaság, a másik pedig a habkönnyű abortuszokkal színesített, elköteleződésmentes önmegvalósítás, tertium non datur, annak igen csúnya vége lesz.

Most szólok, lányok, ha már Gyurcsány apátok és Dobrev anyátok előnyben részesíti politikai céljait a ti testi-lelki egészségeteknél.

 

Francesca Rivafinoli

A szerző további írásai ide kattintva olvashatók.

 

Kiemelt képünk forrása: Facebook/DK

Iratkozzon fel hírlevelünkre